Indul a BL: elvárás a jó rajt

Barça - PSV

A PSV ellen kezdi az idei BL-szezont a Barcelona, mely az elmúlt három évben csalódott a rangos európai sorozatban, fájdalmasan esett ki a legjobb nyolc között, éppen ezért most még nagyobb kell legyen a bizonyítási vágy, hogy messzebbre jusson. Az úton most indulnak el, és ha a Ligában sikerült jó rajtot venni, most a BL-ben is ez az elvárás.

Annál is inkább, mert talán az őszi európai meccsek közül a legkönnyebb jutott az első körre – legalábbis papíron. A PSV mellett ugyanis az Inter és a Tottenham azért elviekben nagyobb erőt képvisel, mint a hollandok, akik aligha örültek a sorolás pillanatában, mert a továbbjutásra kevés esélyük van. De meglepetések mindig lehetnek a fociban, ezt maga Marc Van Bommel is elmondta meccset felvezető sajtótájékoztatóján, és bíznak is a meglepetésben, küzdeni fognak érte.

Van Bommelre sokan emlékezhetnek a 2005-2006-os idényből, amikor a Barcelona BL-t és bajnokságot nyerő csapatában alapvetően fontos láncszem volt, más kérdés, hogy aztán a nagy versenyhelyzetet látva inkább távozott a Bayernbe. Idén nyáron ő vette át a holland bajnok PSV kispadját a szintén ex-barcelonai Phillip Cocu-től. A hollandoknál még egy ismerős arc lehet sokak számára, a csapat kapusedzője ugyanis az a Ruud Hesp, aki a 90-es években sokáig védte sokak örömére vagy éppen bánatára a Barcelona kapuját.

Most biztosan Ter Stegen fog védeni, aki továbbra is kirobbanó formában van, és akadnak még pozitív jelek több játékosnál, de vannak olyanok is, akiket eddig kevéssé lehetett dicsérni. Általánosságban negatívum, hogy a védekezés nem olyan stabil egyelőre, mint tavaly volt, csak egy meccset sikerült kapott gól nélkül lehozni eddig. Az új igazolások játékperceit egyelőre nem okoz gondot összeadogatni, és ugyan vannak olyanok, akik miatt valószínűleg nem kell aggódni, de például Arturo Vidal egyelőre távol áll attól, hogy hasznos tagja legyen a Barcelonának. De idő és meccs még rengeteg van, és jön majd a bizonyítási lehetőség mindenki számára, az más kérdés, hogy még nem most.

A PSV ellen szinte biztosan az alapcsapat fog kezdeni, és esetleg 1-2 változtatás van benne a pakliban. De a BL-ben nem árt az óvatosság, Valverde pedig különösen óvatos, mert a hazai európai nyitányt be kell húzni.

FC Barcelona – PSV Eindhoven:
Barcelona, Camp Nou
18.55
Vezeti: Tasos Sidiropoulos
TV: Paulaner Sörház Exkluzív

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho – Messi, Dembélé, Suárez.

PSV Eindhoven: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Tasende – Hendrix, Rosario, Bergwijn, Pereiro, Lozano – Luuk de Jong.

A Barcelona meccs kerete: Ter Stegen, Cillessen, N.Semedo, Piqué, I.Rakitic, Sergio, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O.Dembélé, Rafinha, Lenglet, Jordi Alba, Munir, S.Roberto, Vidal és Umtiti.

Kimaradók: Denis Suárez, Vermaelen és Aleñá edzői döntéssel, Malcom és Samper sérülések miatt.

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!