A „Király” visszatér. És a stabilitás?

A Barça zsinórban négy meccset nyert, Messi is visszatér, de hurrá optimizmusra továbbra sincs ok. A Rayo elleni 90 perc újfent megmutatta, akadnak gondok vagy megoldandó feladatok bőven, a kérdés az, most kedden mennyire kerülnek a felszínre. Az Inter is a továbbjutásért küzd, és nagy halra fáj a foga… kérdés mit engednek Suárezék.

A fordulóval akár biztosíthatja a továbbjutását is a Barcelona, de még ennél is fontosabb, hogy milyen játékkal sikerül eredményt elérni. A Rayo elleni meccs ugyanis azt bizonyította csak, hogy a Barça képes küzdeni, és vannak jó futballistái is, de azt nem, hogy a csapat védekezése és támadójátéka egyaránt rendben lenne. Továbbra is vannak óriási kihagyások fejben és teljesítményben minden csapatrészben, aminek az az eredménye, hogy akár egy nyeretlen csapat is képes egészen közel kerülni ahhoz, hogy felülkerekedjen a katalán csapaton. Mert a Rayo, mely utolsó előtti, és mindössze 6 pontja van, ha csak egy kicsit is szerencsésebb, legyőzi a Barcelonát múlt szombaton.

***

Limitált emlékpóló a Madrid elleni Ötösről. Már csak néhány napig rendelhető – ne maradj le róla!

Az Inter ellen jól ment két héttel ezelőtt, stabilan, jó csapatmunkával sima győzelmet sikerült hozni Messi nélkül is. Most már pályán lehet Messi is akár, mert az argentin feltehetően visszatér a csonttörése után, bár egyelőre inkább az a valószínű, hogy a kispadon kezd.

Azonban az is tény, hogy most az Inter játszhat otthon, és mivel a Tottenham és a PSV gyengén állnak a csoportban, az olaszok bizonyosan szeretnének tenni egy újabb lépést a nagyon remélt továbbjutás felé. Éppen ezért most biztosan nehezebb lesz, a kérdés inkább azon van, hogy melyik arcát hozza a Barcelona, mert jó és stabil csapatmunka nélkül nem érhetnek sokat az olyan feljavult egyéni produkciók, mint például Suárezé vagy Albáé.

Igazi európai rangadó, ahol ha pontot szerez a Barcelona, nagy lépést tesz a BL-nyolcaddöntő felé.

Internazionale – FC Barcelona:
Milánó, Giuseppe Meazza
21.00
Vezeti: Szymon Marciniak
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

Internazionale: Handanovic, D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Asamoah – Matias Vecino, Brozovic, Candreva, Nainggolan, Perisic – Icardi.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Rafinha, Coutinho és Suárez.