Irány a Wanda: csak csapatként nyerhetnek

Atlético - Barcelona

Az Atlético ellen kezdődik az idei évi hajrá, több válogatott szünet már nem lesz, de jó néhány forduló még igen. A Barcelona minden más csapathoz hasonlóan azért küzdhet, hogy sikerül-e végre stabil teljesítményt nyújtania.

Két héttel ezelőttig már mindenki azt hihette, hogy kezd összeállni újra Valverde együttese, mely Messi nélkül remekül helyt állt több nagy meccsen is, majd már Messivel a soraiban beleszaladt négy gólba a Betis ellen. Akkor megint nem volt egyensúlya a Barçának, és bár mindenki a védelmet kárhoztatta, az egész csapat bűne, hogy akkor annyira könnyen eljutottak a kapuhoz a sevillaiak.

A szombati próbatétel ennél még sokkal nehezebb lesz, idegenben az Atlético ellen csak tökéletes csapatmunkával lehet eredményt elérni, és ez még akkor is nagyon valószínű, hogy ha a Colchonerók a Barcelonához hasonlóan idén nem találják a stabilan jó formájukat. Voltak ugyanis nagyon jó és nagyon kiábrándító meccseik is, pedig a keretük régen volt olyan erős, mint idén.

A lényeg azonban inkább az, hogy milyen állapotban lép majd pályára a katalán csapat: mennyire lesz egyben, mennyire mozognak együtt a csapatrészek, hogyan sikerül pótolni a középpályán Rakiticet, esetleg esélyt kap-e Dembélé – bár ennek kezdőként minimális a valószínűsége.

Rakitic helyét Vidal veheti át, akinek több jó mérkőzése volt az utóbbi időszakban, és képes lesz arra, hogy felvegye a kesztyűt az Atlético ismerten kemény játékosaival. Umtiti papíron már visszakerülhet a védelembe – Piqué mellé -, de legalább ennyi esély van arra is, hogy Lenglet megtartja a posztját. Ami pedig a támadókat illeti, Messi és Suárez mellé Coutinho léphet fel a baloldalon, de ha szükség úgy hozza, vissza is léphet a középpályára.

A 3 ponton felül a meccsnek azért is van óriási jelentősége, mert ha sikerülne nyerni, az jelentős lökést adhat a karácsonyig tartó időszakra.

*Válogass most pénteken és minden 11.000 Ft feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz! Nézd meg most, miket vihetsz el 0 Ft-ért!

***

Atlético Madrid – FC Barcelona:
Madrid, Wanda Metropolitano
20:45
Vezeti: Gil Manzano
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Atlético: Oblak, Arias, Savic, Lucas, Filipe Luis – Thomas, Rodrigo, Koke, Saúl – Griezmann, Diego Costa

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet (Umtiti), Alba – Busquets, Vidal, Arthur – Messi, Dembélé, Suárez.