Hosszú még az út a Liga végéig

Barcelona - Leganés

Hiába nyerte alapvetően magabiztosan a bajnokság őszi szezonját a Barcelona, ahhoz még nagyon sok meccset meg kell nyerni, hogy az üldözők reményvesztetteké váljanak. Ezt bizonyítandó ezen a hétvégén már a Madrid és az Atlético is győzött, így ha tartani akarja a különbséget a Barcelona, nyernie kell a Leganés ellen.

A madridi kiscsapat állt már jobban is a sorozatban, jelenleg a maga 22 pontjával nincs távol a kieső helyektől, ugyanakkor a játékerejében tart ott, hogy meglepetést tudjon okozni a legjobbak ellen is. A héten például bár kiesett a Madriddal szemben a Kupában, de győznie azért sikerült hazai pályán. A Barcelona számára alapvetően nem is ez a meccs okozza az igazi problémát, hanem a következő két hét, amikor egyrészt lesz egy gironai idegenbeli bajnoki, és két kupameccs a Sevillával szemben. Ez a két meccs pedig pokoli nehéz lesz, hiszen muszáj lesz határozottan rotálnia is Valverde edzőnek, ha nem akarja kiégetni a csapatot már január végén.

Ezért van rá esély, hogy lesznek cserék a kezdőcsapatban a Leganés ellen is, hiába van szó bajnoki meccsről. Azt már nehezebb megmondani, hogy most ki pihenet. Játékpercek alapján Albának már kinézne a rotáció, ám neki nincs igazán cseréje. Benne van a pakliban az is, hogy Messinek próbál meg kis pihenőt adni Valverde, és az is, hogy most játszani fog az elmúlt időszakban keretbe sem nagyon kerülő Malcom.

A Barcelonának mindenesetre hoznia kell a három pontot, ha nem akarja olvadni látni az eddig megszerzett előnyét.

FC Barcelona – Leganés:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: De Burgos Bengoetxea
TV: Spíler 2 | Paulaner Sörház

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Malcom (Dembélé), Suárez.

Leganés: Pichu, Tarín, Siovas, Nyom, Omeruo, J. Silva – O. Rodríguez, Rubén Pérez, Vesga – Braithwaile, En-Nesyri.