Mindent bele a fordításért?!

2-0-ról folytatják

Nehéz helyzetből, de nem is megfordíthatatlan helyzetből vág neki a Sevilla elleni kupa negyeddöntő visszavágónak a Barcelona szerdán este a Camp Nouban. A Sevilla sima 2-0-val lehozta a hazai meccsét, és ami fő nem kapott gólt, ami a legfőbb nehézség lesz szerdán a Barça számára.

Hogy Messiék akarnak fordítani az nem kérdés, az már inkább, hogy mennyire, és hogy tényleg tudnak-e olyan jó meccset játszani, ami kell a továbbjutáshoz. Valverde edző többször elmondta: az a cél, hogy jussanak tovább, és most mindent ennek rendelnek alá. Nemrégiben azt is mondta, hogy ő személy szerint nem érti, miért lenne kevésbé fontos sorozat a Kupa attól, hogy az elmúlt években rendre sikerült megnyerni. Ő mindenképpen szeretné a továbbjutást, ami már az elődöntőt érné. Az már inkább kérdés, hogy a játékosok is ugyanígy vannak-e ezzel, mert az odavágó után voltak akadtak olyan hangok is, amik arra engednek következtetni, hogy nagy tragédiaként nem élné meg a keret, ha idén csak a Ligára és a BL-re kellene már koncentrálni.

Várhatóan a közvélemény reakciója sem lenne eltúlzott egy kupa kiesésre. Ettől még nekifut a Barcelona, és azért arra lehet számítani, hogy minimum meccsben lesz a fordításért, mert nem ledolgozhatatlan a hátrány. Hogy sikerül-e, az már a szerencsén és az ellenfélen is múlik.

Valverde edző mindenesetre közel a teljes arzenálját be fogja vetni: Messi és Suárez játszani fognak, mellettük Coutinho vagy Malcom az esélyes – kettőjük közül az egyik legalább javíthat a rémes odavágójuk után. Dembélé még nem gyógyult meg, így rá nem lehet számítani. A középpályán Arthur, Rakitic és Busquets várhatók a kezdőbe, esetleg Aleñá kerülhet be Rakitic helyére. A védelemben sem esélyes a túlzott rotáció.

Bármi is lesz a vége, a Camp Nou és a szurkolók melegíthetnek, dörzsölhetik a tenyerüket, mert nagy meccset, igazi lüktető kupameccset hozhat ez a visszavágó.

FC Barcelona – Sevilla FC:
Barcelona, Camp Nou
21.30
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház Exkluzív

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Lenglet, Vermaelen, Alba – Busquets, Rakitic (Aleñá), Arthur – Messi, Coutinho, Suárez.

Sevilla: Juan Soriano, Carrico, Kjaer, Wöber – Mercado, Amadou, Banega, Promes – Sarabia, Franco Vázquez, André Silva.

A Barcelona meccskerete: Porteros: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Vermaelen, Sergi Roberto, Rakitic, Busquets, Arthur, Aleñá, Vidal, Coutinho, Suárez, Messi, Malcom és Boateng.