A BL-t akarják? Most meg lehet mutatni!

Lyon - Barcelona

Esélyesként várja a párharcot, de nem kifejezetten nyugodt pillanatban következik a Barcelona számára a Lyon elleni BL-nyolcaddöntő. Ősszel, a sorsolás után talán simábbnak tűnt, mint most, a jelenlegi forma ismeretében, de simán benne van a pakliban az is, hogy a Barcelona már kedden este képes lesz kijönni a hullámvölgyből, amibe belekerült.

Mert az egyértelmű, hogy a szezononként minimum egyszer, és általában ebben az időszakban beköszöntő hullámvölgy még tart, legalábbis a Valladolid ellen még bőven akadtak gondok a játék pontosságával, gyorsaságával és az ötlettel. Az elmúlt mérkőzések alapján lehetne ok az aggodalomra a soron következő rangadók előtt, de kétségbe esni is korai lenne még, sőt bizonyos szempontból örülni is lehet, hogy nem márciusban vagy áprilisban jött ez a visszaesés.

A feladat ez alapján kedden este nem feltétlenül a győzelem, hanem egy jó eredmény elérése, még akkor is, ha természetesen egy idegenbeli sikernél semmi nem lenne jobb. Azt nem lehet tudni, hogy sikerül-e kikecmeregni ebből az állapotból, de a Lyon ellen mindenképpen nagyon nehéz lesz. A francia csapat ebben a pillanatban stabilan a harmadik Franciaországban, a PSG befoghatatlan, a második helyen álló Lille-el lehet még nagy harcban az Olympique. De ennél még sokatmondóbb, hogy a Lyon tudta egyedül legyőzni a PSG-t a francia bajnokságban, és ez nem is történt olyan régen. A franciáktól néhány nevet feltételül illik kiemelni, mint fő veszélyforrást: Memphis Depay, Nabil Fekir vagy Houssem Aouar szerepvállalása sokat számít, de közülük pont a csapatkapitány Fekir nem játszhat majd eltiltás miatt.

A Barcelonánál várhatóan a védelembe visszatér Lenglet Piqué mellé, Umtiti is az utazó keret tagja, de várhatóan nem fog kezdeni. A védelem két szélére Alba és Semedo várhatók, utóbbi az elmúlt időszakban inkább meggyőzhette Ernesto Valverdét szemben Sergi Robertóval. A középpályára feltehetően visszatér Rakitic, a támadósorban pedig meglepő lenne, ha nem Messi, Suárez és Dembélé játszanának. Meglepőt persze ettől még húzhat elő Valverde edző.

A Barça legfontosabb feladata az lenne, hogy lőjön gólt az odavágón, mert enélkül komoly bajba is kerülhet. Ha a lőtt gól vagy gólok meg lesznek, és sikerül frissebben, pontosabban játszani, mint az utóbbi időszakban, akkor jó helyzetből folytathatják a visszavágóra.

Olympique Lyon – FC Barcelona:
Lyon, Groupama Arena
21.00
Vezeti: Cuneyt Çakir (török)
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Lyon: Lopes, Mendy, Marcelo, Marcal, Dubois – Tousart, Ndombele – Depay, Cornet, Houssem Aouar – Moussa Dembélé.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Vidal – Messi, Dembélé, Suárez.