Betis – Barça: vigyázz, csapda!

Esély a 10 pontos előnyre

Nagyon jó mérkőzéseken és eredményeken van túl a Barcelona minden fronton, de a nagy erőfeszítések után gyakran nehéz fenntartani a koncentrációt. A Betis ellen önmagában már ez is veszélyes lesz, de ugyanúgy az ellenfél is.

Merthogy a forma alapján nem kellene aggódni a vasárnapi bajnoki miatt. A Barcelona remekül játszott és végül simán kiütötte a Lyont a BL-ből, múlt héten annyit hozott a Rayo ellen, amennyi kellett. A Kupadöntő már jó ideje zsebben, a BL-ben is ott vannak a negyeddöntőben, míg a Ligában 7 pont volt az előny a forduló előtt. Látszólag minden rendben, és valóban nincs ok az aggodalomra, de azért a Betis elleni meccsben bőven van rizikó.

És ezt éppen az őszi eredmény miatt, illetve a Betis általános játékstílusa miatt fontos hangsúlyozni. Setién edző csapata a Camp Nouban 4-3-ra győzött, nagyon jó játékkal, és emögött nem csak szerencse volt, hanem a játékosok képességei és a csapat kiváló, támadó stílusa is. Nem csoda, hogy a trénert többször említette a sajtó úgy, mint a Barcelona esetleges következő edzője, aki hű követője Johan Cruyff filozófiájának. Ebben a stílusban ugyanakkor benne vannak vereségek is, és jutott ezekből is a Betisnek az elmúlt időszakban. Ezzel együtt is a sevillaiak még simán elérhetnek nemzetközi kupaindulást érő pozíciókat.

A Barcelonában újra sérült Dembélé, ami egyedül Coutinhónak kiváló hír, a brazil így továbbra is többet fog játszani, mint amennyit az idei teljesítménye indokolt volna. És mindenki abban bízhat, hogy előbb vagy utóbb elkapja a fonalat. A védelemben újra lehetőséget kaphat Umtiti, miután a Lyon ellen Lenglet játszott, a többi poszton a meccs nehézsége és tétje miatt túl sok változtatás nem várható.

Apropó tét. A meccs a szombati eredmények miatt egy lehetőséget is tartogat, az Atlético Madrid ugyanis kikapott Bilbaoban 2-0-ra, így egy győzelemmel 10 pontra nőhetne a Barcelona előnye a tabellán. Ezt az esélyt pedig illene megragadni a válogatott szünet előtt..

Real Betis – FC Barcelona:
Sevilla, Benito Villamarín
20.45
Vezeti: Burgos Bengoetxea
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Betis: Pau López, Mandi, Sidnei, Bartra – Tello, Lo Celso, Carvalho, Guardado – Canales, Joaquín, Jesé.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Coutinho, Suárez.

*Szeretnél egy igazán egyedi Barçás pulóvert? Csak színt kell választanod, mert az anyaggal és a mintával biztosan nem lősz mellé!