Barça – Mallorca: Ha a Wandában nyertek, most is muszáj lesz

A Dortmund és az Atlético elleni győzelmek után most jöhet hazai pályán a Mallorca, papíron jóval könnyebb feladat, mint az előzőek, és mint a decemberre előírt többi feladat. Nagybetűs kötelező.

Nem is kérdés, hogy mindenki jobban tartott előzetesen a Dortmund és az Atlético elleni meccsektől, mint a most szombatitól. Előbbin a BL-továbbjutás volt a tét, utóbbi pedig az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzés papíron a Liga egészét tekintve. A Mallorca elleni elviekben nem az kellene legyen, de abból szempontból rendkívül fontos, hogy tud-e folytonosságot felmutatni a Barcelona. Tud-e újra nyerni és jól is játszani.

Mert hogy decemberben még két nagyon-nagyon nehéz meccse minimum lesz a Barçának. No nem az Inter elleni – számukra már tét nélküli meccs. Hanem egy hét múlva San Sebastianban a Real Sociedad ellen újra próbára lesz téve, hogy mennyire stabilak Messiék távol a Camp Noutól, majd következik a Madrid elleni hazai Clásico. Utóbbit nem kell magyarázni. Ezért lenne nagyon értékes, ha valóban fejlődés következne be a csapat játékában, mert ezeken a meccseken a jó eredményhez jó produkció is kell majd.

Valverde edzőnek két friss hiányzója van erre a szombatra: Arthur és Ansu Fati sem kerülhettek a keretbe papíron kisebb sérülések miatt, de továbbra sem bevethető például Alba, Semedo vagy Dembélé, a kezdőcsapat ezért valahol az alábbi körül mozoghat.

FC Barcelona – RCD Mallorca:
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti:
TV: Spíler2

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Júnior – Busquets, Rakitic, De Jong – Messi, Suárez, Griezmann.

Mallorca: Reina, Sastre, Valjent, Raillo, Gámez – Rahman, Salva Sevilla, Febas – Dani, Budimir, Kubo.