Kötelező győzelem az Atlético ellen, különben oda a bajnoki álmoknak

Barça - Atlético előzetes

A spanyol bajnokság 33. fordulójában az Atlético Madrid csapatát fogadja hazai pályán az FC Barcelona. Kedd este 22 órától rangadót játszanak a Camp Nouban, ami nagyban befolyásolhatja a bajnoki cím sorsát. Hiszen amennyiben nem tudnak győzni Messiék, a Real Madrid nagyon közel kerül ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot.

A Barcelona hétvégén újabb két pontot dobott el, a Celta Vigóval nem bírt a csapat, ami azt eredményezte, hogy a Real Madrid győzelmével két pontos hátrányba került a katalán gárda. Viszont mivel az egymás elleni eredményekben a fővárosiak jobban állnak, a Barçának arra lenne szüksége amellett, hogy a maradék bajnokijait megnyeri, hogy Ramosék legalább két döntetlent játsszanak – vagy egyszer kikapjanak. Ez utóbbi még elképzelhető, előbbi már kevésbé – Setién csapatának jelenlegi formáját látva.

Most viszont egy nagyon fontos és nehéz összecsapás várható az Atlético ellen. A vendégek legnagyobb hiányzója Koke, aki piros lap miatt eltiltott. A matracosok egyébként jó formában várják a találkozót – legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték, méghozzá mindössze egy gólt kaptak az említett találkozókon összesen. Az a tény viszont nem az Atlético mellett van, hogy több, mint tíz éve nem tudtak nyerni a bajnokságban a Barcelona ellen. Nagyobb teher nélkül játszhat azonban a madridi csapat, hiszen a BL-indulás szinte biztos – hat pontra van az ötödik helyezett Getafe.

Ami a Barcelonát illeti, a hazai mérleggel továbbra sincs probléma: 28 meccse veretlenek a Camp Nouban bajnoki mérkőzéseken. A nyomás viszont a hazaiakon van, hiszen ha nem sikerül győzniük kedd este, szinte biztosan búcsút mondhatnak a bajnoki álmoknak. Jó hír azonban, hogy Busquets visszatér az eltiltását követően, illetve Sergi Roberto is felépült sérüléséből. Előbbi minden bizonnyal ott is lesz a kezdőcsapatban. A Celta elleni kezdő tizenegyhez képest várhatóak változtatások: Umtiti helyett Lenglet fog játszani valószínűleg, és meglepő lenne, ha Puig vagy Ansu Fati újfent a kezdőben találná magát – nem mintha bármelyikük is csalódást okozott volna legutóbb. A középpályán Arthur kezdetése szintén nehezen elképzelhető, miután már hivatalos, hogy a következő szezont a Juventusnál kezdi meg.

A képlet tehát egyszerű a maradék hat fordulóban: minden találkozót meg kell nyerni, és reménykedni, hogy legalább 3 pontot elveszt a rivális Real Madrid a hátralévő meccsein. Ehhez viszont jelentős javulás kellene, amit a Celta ellen szintén vártak a szurkolók, de elvétve kaptak meg. Egy esetleges pontvesztés az Atlético ellen viszont azt jelentené, hogy ezt a bajnokságot már csak a blancók tudnák elveszíteni. Érdekesség egyébként, hogy épp a matracosok elleni Szuperkupa-kiesést követően jelentették be Setién érkezését. Szintén egy Atlético elleni vereség pecsételhetné meg egy újabb edző sorsát?

FC Barcelona – Atlético Madrid
Camp Nou, Barcelona
Vezeti: Alejandro Hernández
Várható kezdőcsapatok:

FC Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Vidal – Messi, Suárez, Griezmann

Atlético Madrid: Oblak – Arias, Giménez, Felipe, Lodi – Saúl, Herrera – Joao Félix, Llorente, Lemar – Costa

***