Elsüllyeszti a sárga torpedó a sebzett csatahajót?

Egy esetleges újabb pontvesztés gyakorlatilag azt jelentené a Barcelona szempontjából, hogy a LaLigát elbukja, ha ezt nem tette már meg az elmúlt mérkőzéseken. Mindenesetre két nagyon más hangulatban lévő csapat találkozik vasárnap Villarrealban.

A sárga tengeralattjáró ugyanis nem is teljesíthetne jobban a bajnokság folytatása óta. 6 meccséből 5-öt megnyert, remekül játszik, és hazai pályán egyébként is hagyományosan meg tudja izzasztani a nagyokat. Még egy rosszabb formában játszó Villarreallal is meggyűlhetne a baja a Barcelonának, hát még egy jelenlegivel. És ha jönne egy pontvesztés, amellett, hogy a Real Madrid előnye az elméletileg nem behozható kategóriáig nőhetne, Quique Setién edző állása is egyre nagyobb veszélynek lenne kitéve.

Az elmúlt két bajnokin egyaránt 2-2-es döntetlent ért el a Barça, így a Real Madrid most már négy pontos előnnyel vezet, és egyre kevesebb forduló van hátra. Ráadásul akadnak hiányzók. Új sérült Umtiti, De Jong pedig továbbra sem egészséges. Szintén fontos, hogy nagyon sok játékos áll sárga lapos eltiltás közvetlen közelében, tehát mindössze 1 lapra attól, hogy eltiltják. Ők Messi, Suárez, Piqué, Arturo Vidal, Braithwaite, Junior és Rakitic.

Ami a kezdőcsapatot illeti, a legérdekesebb kérdés az, hogy kap-e újra lehetőséget Griezmann, vagy Ansu Fati, esetleg Braithwaite újra kiszorítja? Ha tippelni kellene, az össznépi felháborodásnak – hogy miért nem játszik a drága pénzért vett támadó – talán lesz olyan hatása, hogy újra kezdő lehessen a francia.  Illetve kérdés az is, hogy vajon marad-e a kezdőcsapatban Riqui Puig, akinek most van erre a legtöbb esélye, figyelembe véve a legutóbbi mérkőzéseket.

Setién edzőnek és az egész Barcelonának hibázási lehetősége nincs, bármilyen nehéz ellenfél lesz is a Villarreal.

Villarreal CF – FC Barcelona:
Villarreal, Estadio la Cerámica
22.00

Villarreal: Asenjo, Mario, Albion, Pau, Quintillá – Trigueros, Zambo, Chukwueze, Cazorla – Gerard Moreno, Alcácer.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Puig – Messi, Griezmann, Suárez.