Lendületet vettek, most már jöhet egy rangadó: Barça – Sevilla

Jól kezdett a Ligában a Barcelona Ronald Koeman irányításával ez igaz az eredményekre és a játékra is. Sokkal több a pozitív benyomás, mint a negatív, ami nagy szó a tavalyi év után, amikor ez nem volt elmondható két-két meccs után.

Az már világosan látható, hogy van változás az elmúlt évhez képest, és jobbnak, jóval stabilabbnak tűnik az új Barcelona. De természetesen még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, a csapat valódi erejét, korlátait idővel lehet majd látni.

És segíthet az összképben, de ugyanúgy a csapat fejlődésében a vasárnap esti feladat is, hiszen a Sevilla idén is a legjobbak közé várható a bajnokságban, mint ahogy tavaly is volt, ráadásul tavaly újra meg tudta nyerni az Európa-ligát. A Sevilla a Barçához hasonlóan kettő meccsből kettőt nyert a Ligában, és nagyon is partiban volt a Bayern Münchennel az Európai Szuperkupáért, ami szintén komoly eredmény.

Magyarán a Barcelonának is a legjobbját kell nyújtania, ha nyerni akar az andalúziaiak ellen, akikkel visszatér a Camp Nouba most Iván Rakitic, aki az elmúlt hat évben fontos tagja volt a katalán együttesnek.

A Barcelona kezdőcsapatában nem várható sok változtatás, aminek elsősorban az az oka, hogy Ronald Koeman várhatóan nem akar túl korán nagy rotációba kezdeni, különösen a Sevilla erejét szem előtt tartva, és azt is, hogy a meccs után válogatott szünet kezdődik. Ami biztosan változás lesz, hogy Lenglet eltiltás miatt nem játszhat, helyét az uruguayi Ronald Araujo veszi majd át, aki előkészületi meccseken jól teljesített, és a La Masia reménységeként abban bízik, hogy tud élni a középső védő posztot érintő létszámhiányban.

Mellette nem kizárható, hogy Pjanic pályára kerül majd Busquets helyett, de ez sem feltétlenül az esélyes kimenetel, ahogy az sem, hogy Griezmann a kispadra kerüljön, bármennyire nem volt meggyőző az eddigi két meccsén. Ansu Fati, Messi és Coutinho garantáltan játszani fognak, ők jogosan kaphattak dicséreteket az eddigi játékuk alapján.

Nagyon jó próbatétel lesz ez a 90 perc a Barçának, hiszen egy nagyon erős csapattal találkozik, de még nem a legmagasabb szinttel. Meg kellene tudni ugrani ezt a szintet.

FC Barcelona – Sevilla FC:
Barcelona, Camp Nou
21.00
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Araujo, Alba – Busquets (Pjanic), De Jong – Griezmann, Coutinho, Ansu Fati – Messi.

Sevilla FC: Bounou, Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero – Fernando, Rakitic, Joan Jordán – Ocampos, Munir, Luuk de Jong

fc barcelona maszk