Messiék nélkül a Puskás Arénában

Fradi - Barça előzetes

Szerda este 21 órától Budapesten játszik az FC Barcelona a Ferencváros ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. A lényegi kérdések már eldőltek: megvan a két továbbjutó és a két kieső. Annyiból azonban még van tétje a mérkőzésnek, hogy a katalánok még nem biztosították be az első helyüket a csoportban, illetve a Fradinak minden esélye megvan arra, hogy harmadik helyezettként az Európa Ligában folytassa.

A Barcelona az elmúlt két találkozóját 4-0-ra nyerte: előbb Kijevben győzedelmeskedtek, majd hétvégén az Osasuna ellen hazai pályán a bajnokságban. Méghozzá mindkét győzelem igen magabiztos volt. A kijevi mérkőzés után eldőlt matematikailag is, hogy továbbjutottak a csoportból a katalánok. Ahhoz viszont, hogy bebiztosítsák az első helyüket, több pontot kell szerezni a Fradi ellen, mint amennyit a Juventus fog hazai pályán a Dinamo Kijev ellenében.

A Ferencváros ezzel szemben múlthéten pár percre állt attól, hogy pontot hozzon el Torinóból, azonban Morata utolsó perces találatával végül üres kézzel búcsúzott a magyar csapat, de nem vallott szégyent, sőt. Erre lehet alapozniuk a Barcelona elleni mérkőzés során is. Plusz arra is, hogy Rebrov mester rendelkezésére áll az összes játékos, nincsen sem eltiltott, sem koronás, sem sérült a keretben. Ez közel sem mondható el a vendég együttesről, így ebből a szempontból mindenképpen jobban áll a magyar csapat.

A Barcelona hibátlan mérleggel áll a csoport élén, ezt persze meg is szeretnék tartani, ami azért annyira nem lesz könnyű. Csak egy Fradi elleni győzelem esetén lenne az biztos, hogy az utolsó fordulóban a Juventus ellen elég a döntetlen is az első helyhez a katalánoknak. A Barça utazó keretét elnézve nem biztos, hogy olyan sima mérkőzés lesz ez, hiába az óriási különbség a két csapat között. Piqué, Ansu Fati, Sergi Roberto és Araújo sérülés miatt nem játszhat, míg Umtiti sem utazott el, egyelőre nincs játékra kész fizikai állapotban. Lenglet a hétvégi sérülése miatt még nincs 100%-os állapotban, habár ő elutazott Budapestre. Ha ez nem lenne elég, Koeman edző úgy döntött, pihenteti Ter Stegent, Coutinhót és Messit, ők hárman biztosan nem játszanak majd a Fradi ellen. Így várhatóan Neto kapus fog kezdeni, és előtte a védelemben Dest, Mingueza, De Jong és Firpo kaphat helyet. A középpályán minden bizonnyal Busquets és Pjanic fog játszani, míg elöl Braithwaite biztató játéka miatt a dán csatár valószínűleg kezd, aki mögött Trincao, Pedri és Dembélé segítheti a támadások sorát.

A Fradi biztosan meg fog próbálni meglepetést okozni a katalánok ellen, amire minden esélyük meglesz, hiszen igencsak felforgatott csapattal fog felállni a Barcelona. A kijevi találkozóból kiindulva azonban egy könnyed vendég győzelem is benne lehet a pakliban, nehéz megtippelni, mire lehet majd számítani a mérkőzés során. Egy biztos, egyik csapatnak sem tétnélküli ez a BL-párharc.

Ferencvárosi TC – FC Barcelona

Puskás Aréna, Budapest

Vezeti: Alexey Kulbakov

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister – Zubkov, Sigér, Somália, Uzuni – Nguen

Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, De Jong, Firpo – Busquets, Pjanic – Trincao, Pedri, Dembélé – Braithwaite