Az Atlético után újabb skalpot ejt a Cornella FC a kupában?

A Cornella az ellenfél a Kupában

Csütörtök este 21 órától megkezdi a Copa del Rey küzdelmeit is az FC Barcelona, méghozzá egy másik katalán, barcelonai csapat lesz az ellenfél, név szerint a Cornella FC. A Barça számára a Király Kupa maradt, ahol reális esélye lehet a trófeára, ehhez pedig a Cornella együttesét kellene először megverni, amely épp az Atlético Madridot ejtette ki az előző fordulóban, tehát jobb komolyan venni az ellenfelet.

A Barcelona az elmúlt néhány napban két hosszabbításos mérkőzést is lejátszott a Spanyol Szuperkupában, ahol végül meg kellett elégednie az ezüstéremmel, miután az Athletic ellen az utolsó pillanatban bukta a trófeát a döntőben. Lelkileg és fizikálisan sincs valószínűleg toppon a csapat, így talán nem is baj, hogy most egy harmadosztályú ellenféllel néz szembe a Barça. Ettől függetlenül nem szabad félvállról venni az összecsapást, hiszen az ellenfél nem más lesz, mint amely az előző fordulóban az Atlético Madrid csapatát ejtette ki. Nem kis skalp lenne Simeonéék után Koeman együttesét is kiejteni a sorozatból.

Illene viszont könnyen túljutni a Cornellán – elég ha arra gondolunk, hogy a Barcelona B néhány hete vendégként nyert ellene. Hozzá kell tenni, hogy minden bizonnyal nem sokan fognak pályára lépni a Barça legerősebb kezdőjéből, a másik katalán csapatnak pedig itt a nagy lehetőség hazai környezetben, hogy egy ekkora csapat ellen – újra – bizonyítson, és kisebb csodát hajtson végre azzal, hogy az Atlético után a Barçát is kiejtse a Spanyol Kupából. Egy biztos, hogy Messi miatt nem kell aggódniuk a hazaiaknak, hiszen az argentin zseni az Athletic elleni kiállítása miatt biztosan kihagyja a találkozót.

Messin kívül Dest, Sergi Roberto, Piqué, Coutinho és Ansu Fati nem fog pályára lépni sérülés miatt, a többiekre számíthat Koeman edző. Pihentetésre lehet számítani, valamint arra, hogy olyan játékosok fognak a Cornella ellen a kezdőcsapatban szerepet kapni, akik eddig nem játszhattak sok játékpercet a szezon során. Így minden bizonnyal Neto fog a kapuban állni, aki előtt a védelemben Mingueza, Araújo, Umtiti és Junior Firpo várható. A középpályán Pjanic, Puig és a 18 éves Ilaix Moriba játszhat, míg elöl Braithwaite, Konrad és Trincao kaphat lehetőséget.

A Cornellán semmi nyomás nem lesz, annál több a Barcelonán, hiszen egy kiesés egyrészt nem festene szépen egy harmadosztályú csapat ellen, másrészt könnyen lehet, hogy akkor újabb trófea nélküli szezont zárna a katalán óriás.

Cornella FC – FC Barcelona

Cornella, Király Kupa

21.00

Cornella: Ramírez – Fernández, Sánchez, Borja, Jiménez, Prieto – Medina, Moreno, Martín – Fernández, Eloy.

Barcelona: Neto – Mingueza, Araújo, Umtiti, Firpo – Pjanic, Moriba, Puig – Trincao, Braithwaite és Konrad.

***