A Rayo otthonában kell kiharcolni a legjobb 8-ba kerülést a kupában

Barça - Rayo előzetes

A Copa del Rey sorozatban immáron a nyolcaddöntőt játssza az FC Barcelona a Rayo Vallecano együttese ellen Madridban. A katalánok az előző körben nagy nehezen, de kiejtették a Cornallát hosszabbítás során, míg a madridi csapat a Club Haro Deportivo ellen nyert 3-1 arányban. Most már a tét a legjobb nyolcba kerülés a Király Kupában.

A Barcelona a hétvégén az Elche otthonában nyert a bajnokságban 2-0-ra, most egy újabb idegenbeli mérkőzés jön a sorban, már zsinórban a hetedik (!) távol a Camp Noutól… Remélhetőleg nem jutnak el hosszabbításig a csapatok, mert már így is eléggé feszítetett a tempó a katalánok számára, nem jönne jól egy újabb +30 perc a meccs végén.

A Rayo Vallecano egyébként jó formában van, öt mérkőzéses győzelmi sorozatot tudhat maga mögött, de minden bizonnyal a Messiék elleni meccs nehezebb lesz, mint az előző öt bármelyike. Ha vissza akarjuk keresni a legutóbbi vallecasi győzelmet a Barça ellen, majdnem két évtizedet kell visszautaznunk az időben, ugyanis 2002-ben nyertek utoljára a fővárosiak a katalánok ellen. Ezt a hosszú sorozatot szeretnék a hazaiak megdönteni, illetve folytatni a győzelmi szériájukat. Várhatóan nem lesz egyszerű dolguk, hiszen Messi visszatér a pályára, és könnyen lehet, hogy egyből a kezdőbe jelöli őt Koeman edző.

Az biztos, hogy Piqué, Sergi Roberto, Coutinho és Ansu Fati még nincs játékra kész állapotban, valamint Dest megint összeszedett egy kisebb sérülést, így a Rayo elleni találkozót ő is kihagyja. A katalánok kapujában minden bizonnyal újra Neto fog állni, míg a védelemben Mingueza, Araújo, Lenglet és Junior Firpo kaphat helyet. A középpályán Pjanic, Puig és Pedri játéka várható, elöl pedig Dembélé, Messi, illetve Braithwaite rohamozhat.

Nincs tehát most sem pihenő a Barçának, újabb tétmérkőzés jön a sorban. A Real Madrid és az Atlético Madrid kiesésével pedig nagy esély nyílt a katalánok számára, hogy megnyerjék a Király Kupát tavasszal. Kérdés, hogy a Rayo mennyire szól bele a Barcelona terveibe.

Rayo Vallecano – FC Barcelona

Madrid, Estadio de Vallecas

21:00

Vezeti: Cuadra G.

Rayo: Dimitrievski – Advíncula, Velázquez, Catena, García – Suárez, Trejo – Palazón, Pozo, García – Bebé

Barcelona: Neto – Mingueza, Araújo, Lenglet, Firpo – Pjanic, Pedri, Puig – Messi, Braithwaite, Dembélé