Kétgólos hátrányból kell kiharcolni a kupadöntőbe jutást

Barça - Sevilla előzetes | 0-2-ről indulnak a katalánok

A Copa del Rey elődöntőjének visszavágóján hazai pályán fogadja az FC Barcelona a Sevilla FC együttesét. A katalánok az odavágón 2-0-ás vereséget szenvedtek a Ramón Sánchez Pizjuán stadionban, így igencsak nehéz helyzetbe sodorták magukat. A feladat – bejutni a döntőbe – azonban nem lehetetlen, hiszen épp a hétvégén játszott a bajnokságban egymás ellen a két csapat, az az összecsapás ugyanazt az eredményt hozta, mint a kupameccs, csak éppen ellenkezőleg – 2-0-ra nyert a Barça idegenben.

Három héten belül harmadjára játszik egymás ellen a Barcelona és a Sevilla. Február 10-én a Sevilla győzedelmeskedett Koundé és Rakitic góljával a kupaelődöntő odavágóján a Pizjuánban, majd a hétvégén szintén az andalúzok stadionjában hozott 2-0-ás eredményt a bajnoki mérkőzés, de ezt már a katalánok nyerték. Ezt kellene megismételni, vagy egy picit túlszárnyalni Messiéknek, hogy bejussanak a Király Kupa döntőjébe, ahol a Levante vagy az Athletic Club (1-1) lehetne az ellenfél. Ehhez azonban legalább két – inkább három – góllal kellene győznie a Barçának szerda este a Camp Nouban.

A Sevilla most talán egy kisebb hullámvölgybe került, hiszen kikapott a hétvégén a Barçától, előtte pedig a Dortmund tudott nyerni a Pizjuánban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Ezt megelőzően azonban nyolcmeccses győzelmi sorozatban voltak az andalúzok, tehát jó formában érkeztek meg a fontos mérkőzésekre. Egy komoly hiányzója Ocampos személyében viszont lehet a vendégeknek, habár az argentin támadó lehet, hogy tudja majd vállalni a játékot – az odavágón nem tudta sérülés miatt.

A Barcelona a hétvégi győzelemből erőt meríthetett, mutatott játék teré valami hasonlóra lesz szükség most hazai pályán is a Sevilla ellen. Két fontos játékos azonban több, mint valószínű, hogy a hétvégi sérülés miatt nem léphet pályára szerda este. Araújo és Pedri az, aki a szombat délutáni meccsen kisebb-nagyobb sérülést szedett össze, így meglepő lenne, ha bármelyikőjük is kezdeni tudna a találkozón, habár Pedri ma a csapattal edzett. A katalánok a sérüléseknek „köszönhetően” könnyen lehet, hogy a 3-4-3-as formációban fognak játszani. Ter Stegen előtt a védelemben Mingueza, Piqué és Lenglet játszhat, míg előttük Dest, Busquets, De Jong és Alba lehet a középpályán. Elöl pedig Griezmann, Messi és Dembélé rohamozhat.

A 2-0-ás sevillai siker tehát komoly hátrány a Barcelona szempontjából, de nem ledolgozhatatlan. Az idegenbeli lőtt gól viszont hiányozhat majd, ha az andalúzok betalálnak Ter Stegen kapujába, hiszen ebben az esetben már legalább négy lőtt gólra lesz szüksége a katalán csapatnak, ami nem egyszerű feladat a Sevilla ellen…

FC Barcelona – Sevilla FC

21:00

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: José Sánchez Mártinez

Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – Dest, Busquets, De Jong, Alba – Griezmann, Messi és Dembélé

Sevilla: Bono – Navas, Koundé, Diego Carlos, Escudero – Fernando R., Jordán – Munir El H., Rakitic, Papu Gómez – de Jong