Egy győzelemmel ebben a szezonban először lehetne a tabella élén a Barça 

Barça - Granada előzetes

A Barcelona csütörtök este a Granada együttesét fogadja a Camp Nouban a spanyol bajnokság 33. fordulójában. A három pont megszerzése ezen a mérkőzésen is nagyon fontos lenne, úgy pedig még inkább, hogy a Real Madrid és az Atlético Madrid is pontokat veszített az elmúlt játéknapon, a Barça pedig nyert a Villarreal vendégeként – így egy győzelemmel a katalánok a bajnoki tabella élére ugorhatnának, ebben az idényben először.

Ronald Koeman együttese néhány héttel ezelőtt megnyerte a Copa del Rey döntőjét az Athletic Club ellen, most pedig a Ligában is a saját kezében van a sorsuk és már csak hat győztes mérkőzés választja el a Barcelonát attól, hogy bajnok legyen. Azzal, hogy az Athletic Club vendégeként a listavezető Atlético Madrid kikapott, már csak egy pont az előnye a katalánokkal szemben a bajnoki tabellán, akik a lejátszott találkozók tekintetében a Granada ellen fogják beérni őket. A 2020/21-es szezon első szakaszában voltak olyan pillanatok, amikor szinte még az is lehetetlennek tűnt, hogy egyáltalán trófeát szerezzen a csapat és most pedig egy trófea már zsebben és a duplázásra is sokkal nagyobbak az esélyek, mint korábban.

A Granada jelenleg a bajnoki tabella 8. helyén áll egy meccset kevesebbet játszva, így matematikailag még lehet esélyük elérni az Európa-liga indulást érő helyek egyikét, de ez közel sem lesz egyszerű feladat számukra. A Granada a legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt megnyert, hármat pedig vereséggel zárt minden sorozatot figyelembe véve. Diego Martínez együttese ebben a szezonban az Európa-liga negyeddöntőjéig jutott, ahol a Manchester United ejtette ki őket – ez pedig mindenképpen egy említésre méltó remek teljesítmény.

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A két csapat legutóbbi öt találkozása alkalmával négyszer a Barcelona, egyszer pedig a Granada tudott nyerni – így az egymás elleni mérleg tekintetében is jobban áll a Barça. A csütörtök esti lesz a felek harmadik mérkőzése ebben az idényben: a bajnokságban a 18. fordulóban Koeman alakulata négygólos győzelmet aratott a Granada vendégeként, illetve a Copa del Rey negyeddöntőjére is a Nuevo Los Cármenes Stadionban került sor, ahol a gránátvörös-kékek egy nagyon izgalmas hajrá során négy perc leforgása alatt egyenlítettek kétgólos hátrányból a rendes játékidőben, a hosszabbításban pedig végleg eldőltek a lényegi kérdések és a Barcelona 3-5 arányban bizonyult jobbnak az ellenfelénél – amely lehetővé tette, hogy a döntőig jussanak ebben a sorozatban és végül meg is nyerjék azt.

Ami a hiányzókat illeti, a Barcelonánál Philippe Coutinho, Ansu Fati és Martin Braithwaite sérülés miatt nem állhat Koeman rendelkezésére, a túloldalon Antonio Puertas és Angel Montoro eltiltás, Rui Silva, Domingos Duarte, Luis Milla, Carlos Neva és Jesus Vallejo pedig sérülés okán marad majd távol az eseményektől.

A Barcelona kezdőcsapata valószínűleg ezúttal is Ter Stegen nevével fog kezdődni. A védelemben várhatóan Mingueza, Piqué és Lenglet kezdhet, a középpályán Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri és Alba kaphat játéklehetőséget, de az is elképzelhető forgatókönyv, hogy Pedrit pihenteti majd Koeman, ebben az esetben a helyén Moriba szerepelhet. Elöl Lionel Messi mellett még Griezmann neve lehet ott az összeállításban. Fontos megemlíteni, hogy Messi, Griezmann, Mingueza és Frenkie de Jong is egy sárga lapra van az eltiltástól, így nekik mindenképpen nagyon óvatosnak kell majd lenniük, hiszen minden egyes hátralévő találkozónak nagyon nagy jelentősége van a bajnoki címért folytatott harc szempontjából.

Barcelona – Granada

LaLiga, 33. forduló

Camp Nou, Barcelona

19:00

Zárt kapuk mögött

Vezeti: Pablo González Fuertes

Várható kezdőcsapatok:

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – Sergi Roberto, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri (Ilaix Moriba), Alba – Lionel Messi, Antoine Griezmann

Granada: Aarón – Foulquier, Nehuén, Germán, Víctor Díaz, Quini – Gonalons, Yan Eteki – Luis Suárez, Machis, Jorge Molina