Sikerülhet nyerni és ezzel megelőzni az Atlético Madridot a bajnoki tabellán?

Atlético Madrid - Barcelona előzetes

A Barcelona szombat este az Atlético Madrid vendégeként lép majd pályára a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában. A csapat annak tudatában lép pályára, hogy könnyen lehet, ez lesz az utolsó mérkőzés, amelyen Ronald Koeman irányítja a csapatot, rakja össze a felállást és tartja meg a taktikai beszédet a mérkőzést megelőzően, amit majd az eltiltása miatt csupán a lelátóról figyelhet majd. Amennyiben ez igaz, Koeman arra fog törekedni, hogy jó eredménnyel távozzon a Barçától. Bármi is történik, Joan Laporta a hírek szerint már meghozta a döntést, hogy a közelgő válogatott szünetben kirúgja őt.

Az Altético múlt keddi, Milan elleni győzelme a San Siróban feldobta a madridiak szurkolóinak hangulatát a legutóbbi, Alavés ellen elszenvedett vereséget követően, a Bajnokok Ligájában elért sikerrel ezt valamennyire feledtetni tudta az Atléti. Ha a Bajnokok Ligája keserű pirulát jelentett a Barça számára, amely a Bayern után a Benfica ellen is 3-0-ra kapott ki és így egyre reménytelenebb helyzetben van a továbbjutás szempontjából, akkor a túloldalon éppen ellenkezőleg történtek az események. Diego Simeone együttese ugyanis a mérkőzés utolsó perceiben hátrányból tudott fordítani a két korábbi Barcelona játékos, Luis Suárez és Antoine Griezmann találatának köszönhetően.

A rangadó esélyesének egyértelműen az Atlético Madrid számít, de a Barçának meg kell próbálnia jó teljesítményt nyújtva nyernie, mert a labdarúgás azért is szép, mert nem mindig a papírforma érvényesül, egy győzelem pedig mondani sem kell, hogy mekkora löketet adhatna a katalánoknak a következő nehéz időszakra, ugyanis a válogatott szünetet követően október 17-én a Valencia, október 20-án a Dinamo Kijev, október 24-én pedig a Real Madrid látogat majd a Camp Nouba. A spanyol bajnokságban a Barcelona szeretné tartani a lépést a többi riválissal, míg a Bajnokok Ligájában szeretne esélyt hagyni az esetleges továbbjutásra is, de ehhez természetesen az összes hátralévő csoportmérkőzést meg kellene nyerni.

Bár ennyi viszontagság mellett nehéz elhinni, de a Barça egy győzelem esetén megelőzné az Atlético Madridot a bajnoki tabellán, Simeone csapata mindössze két pontra van a gránátvörös-kékektől, így egy győzelem váratlan fordulatot jelentene ebből a szempontból is. A jelenlegi állás azonban nem annyira katasztrofális Barcelonában, mint az érzések. A Barça ugyanis még nem veszített el bajnoki mérkőzést ebben a szezonban, mérlege három győzelem és három döntetlen, ráadásul a Sevilla elleni meccs elhalasztása miatt egy találkozóval még kevesebbet is játszott, mint az Atlético.

Ezek a statisztikák is adhatnak némi reményt a Barcelonának, ahogyan az is, hogy van egy játékos a kispadon Ansu Fati személyében, aki képes lehet megváltoztatni bármilyen mérkőzést, ahogy azt a Levante ellen is láthattuk. A Benfica ellen sajnos ő sem tudta győzelemhez segíteni a csapatot, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szinte még be sem állt, már kétgólos volt a hátrány.

A hazaiaknál Kondogbia eltiltás miatt nem állhat majd csapata rendelkezésére, a túloldalon pedig Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite, Pedri, Sergio Agüero és Baldé sérülés okán marad majd távol az eseményektől.

A Barcelona kezdőcsapata várhatóan ezúttal is Ter Stegen nevével fog kezdődni. A védelemben Dest, Eric García, Piqué, Araújo és Mingueza szerepelhet majd. A középpályán a Gavi, Busquets, Frenkie de Jong hármas kezdhet, elöl pedig Memphis mellett Luuk de Jong kaphat még esélyt a bizonyításra, utóbbitól jobb játékra és helyzetkihasználásra lenne szükség, mint a Benfica ellen.

Atlético Madrid – Barcelona
LaLiga, 8. forduló
Wanda Metropolitano, Madrid
21:00
Vezeti: César Soto Grado

Várható kezdőcsapatok:

Atlético Madrid (3-5-2): Oblak – Giménez, Hermoso, Savic – Carrasco, Llorente, Koke, De Paul, Trippier – Luis Suárez, Antoine Griezmann

Barcelona (3-5-2): Ter Stegen – Mingueza, Eric García, Piqué, Araújo, Dest – Gavi, Busquets, Frenkie de Jong – Memphis, Luuk de Jong

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!