A számok, és ami mögöttük van

Girona - Barcelona értékelő kifejtve

A tegnapi egy felejthető produkció volt, kötelező győzelemmel a Barcelona részéről. Két gólt lőttek a katalánok és egyet sem kaptak. Nem is kívánhatnánk ennél többet, jobbat. Vagy mégis?

Ter Stegen 8

A német hálóőr hétről hétre bizonyítja, hogy helye van a világ legjobb kapusai között. Ismét stabil teljesítményt nyújtott, két esetben is góltól mentve meg csapatát. 1-2 hajmeresztőbb kijövetele is volt, melyek azonban nem befolyásolták a mérkőzés kimenetelét. Ezért esett a választásunk rá, a mérkőzés legjobbja címért.

Alba 7

Alba élete formájában, ahogy arról már korábban is írtunk. Ha éppen visszafogottabb teljesítményt nyújt, az is csak abban nyilvánul meg, hogy nem ad éppen gólpasszt – a Girona ellen viszont jött az újabb előkészítés -, hátul magabiztos.

Lenglet 7

Umtiti hiányában Lenglet tűnik a legmegbízhatóbb alternatívának a belső védő posztra. Tegnap magához képest bizonytalanabb volt, sokszor csak kivágni tudta a labdát.

Piqué 8

Piqué mostanában egyre jobban játszik, a védelem vezére. Kezdi elfeledtetni az őszi gyengébb teljesítményét.

Semedo 8

Semedo meglőtte első bajnoki gólját a klub színeiben, emellett védekezésben is ellátta feladatait. Egyre fejlődő játékot mutat.

Vidal 6

Az utóbbi időkhöz képest Vidal kevésbé volt élénk a pályán, nem ez volt élete meccse. Úgy tűnik, mintha kicsit fáradna.

Busquets 7

Busquets játékát nagyon nehéz megfelelően értékelni. Ő az, aki szinte eltűnik a pályán, látszatra nem csinál semmi hasznosat, mégis ő az egyik kulcsa a Barcelona játékának, amit 93%-os passzpontossága is bizonyít.

Rakitic 7

Rakitic hozta a szokásosat, magas passzpontosság, 2 kulcspasszal. Elnyűhetetlen.

Coutinho 5

Coutinho érkezését követő formájához képest az utóbb hónapokban sehol sincsen. Cselez, villog, de hasztalan. Lövései fölé, mellé mennek. Kulcspasszai nincsenek. Magára találhatna a brazil, mert a klub legdrágább igazolásának nem így kellene fociznia.

Suárez 6

Suárez játékára mindig jellemző az agilitás, azonban néha megfejthetetlen rejtvény az, hogy az egyik meccsen csetlik botlik, míg a másikon rúg két gólt. Tegnap sajnos nem kimondottan ment neki a játék, sikerült kihagynia nagyobb helyzeteket is.

Messi 8

Messi pihenését követően tért vissza a kezdőbe, és magához képest szürkébb volt, mégis a mezőny egyik legjobbja, aki gólt is lőtt.

Arthur 7

Arthur beállása jót tett a középpályának. Labdatartásai még a nehéz helyzetekben is példamutatóak. Örülnénk, ha kulcspasszokban is fejlődést mutatna.

S. Roberto –

S. Robertót pályán töltött ideje alapján nem értékeltük.

Vermaelen –

Vermaelent pályán töltött ideje alapján nem értékeltük.