Ha ter Stegen és Rafinha a legjobbak…

Vereséggel kezdte a Barcelona a 2019-2020-as bajnoki idényt. Elsősorban csapatként maradt alul a katalán tizenegy, a játék összességében nem olyan dinamikában zajlott, ami győzelmet érdemelt volna. De a gyenge csapatjáték mögött az is rejlik, hogy egyéni megoldásokban is szerényen produkált a csapat.

Ter Stegen: 8

Nem rajta múlt, amit védhetett, fogta is. Aduriz csodagólját nem lehet rákenni, de ezt megelőzően kétszer is nagyot fogott, és tartotta akkor még a 0-0-ás állást.

Semedo: 6

Még a jobbak közé tartozott, sokszor felért a támadásokhoz, gyors volt, de Aduriz bombagóljánál ő is későn érkezett.

Piqué: 7

Végig magabiztos volt, jól helyezkedett, vállalta a labdakihozatalokat.

Lenglet: 7

Ahogy Piquére, rá sem lehet panasz, és még egy ígéretes fejese is volt a hajrában. Ez a meccs nem a védelmen múlt.

Alba: 6

Szenvedett ő is, ahogyan a többiek. Rendre megpróbált bekapcsolódni a támadásokba, aktív volt, de ezúttal képtelen volt a védelem mögé kerülni, ami nem csak Messi hiányára vezethető vissza. Griezmannal egyelőre egyáltalán nem érti meg magát.

De Jong: 6

Az eleganciáját, a futómunkáját, egyáltalában a pályán sugárzó jelenlétét csak dicsérni lehet. Jól is osztotta szét a labdákat, a játék generálása, alakítása azonban innentől elhalt. Ez pedig nem csak a többiek hibája,

Rakitic: 6

Egyensúlyt tudott adni most is a Barcelonának, ebben ő mindig nagyon erős, de ezúttal kreativitásra lett volna szükség, ebben pedig gyengébb.

Sergi Roberto: 5

Ahogy a középpálya egészének, neki sem járhat nagy dicséret. Munkát letett az asztalra, de sokkal több kellett volna előre játékban.

Aleñá: 5

Csak az első félidőben volt pályán, de akkor ő is szürke volt, ahogyan a többiek is.

Griezmann: 5

Rossz rajtot vett a Barcelonában. Amíg Suárez nem sérült meg, alig jutott labdához a baloldalon, majd miután az uruguayit le kellett cserélni, elveszett középcsatárként. Nem kizárólag az ő hibája, de a helyét még nem találta meg. Itt is meg kell említeni, hogy Albával egyelőre nem értik meg egymást.

Suárez: 5

Visszafogott fél órát töltött a pályán. Sok mindent nem tudott alkotni, kivétel ez alól a kapufája, kihasználva Unai López hibáját, de ebben meg is sérült.

Dembélé: 6

Volt egy-egy jobb pillanata, de az összkép rá nézve is negatív. Keveset adott hozzá a támadójátékhoz, ráadásul rengeteg labdát veszített. Sokkal többet kellett volna vállaljon, és főleg eredményesebben.

Rafinha: 8

A Barcelona legjobbjai közé emelkedett csereként beállva, olyan középpályásként, akit a klub meg sem tartana a szezonra. Eleinte a baloldalon játszott, később helyet cserélt Dembélével. Ő volt az, aki tényleg mindent megpróbált és aki nem másra próbálta hárítani a felelősséget. A legveszélyesebb helyzet is az ő nevéhez fűződik a második félidőben.

Carles Pérez : –

Nagyon kevés ideje volt, és nem is tudott maradandót alkotni