Felemás teljesítmények a Celta ellen

A gyermeteg hibák két pontba kerültek

2-2-es döntetlent játszott az FC Barcelona a Celta Vigo otthonában szombat délután. A katalánok kétszer is vezettek, mégis pontokat hullajtottak a Balaídosban, amihez hozzájárult Rakitic, Piqué és Ter Stegen hibája a második félidőben. Súgó a játékosok értékelése során a pontozáshoz.

Ter Stegen: 6

A foci néha kegyetlen. A német hálóőr összességében jól védett – három szép mentése is volt -, azonban a mérkőzés végén nem jól állította fel a sorfalat, és ezt a hibát Iago Aspas kihasználta, eltekerte a labdát a sorfal mellett, ami két pontba került a Barçának.

Semedo: 6

Az első félidőben remekül játszott, aktívan részt vett a támadásokban, és védekezésben is biztos ember volt. Azonban a második játékrészben jócskán visszaesett a teljesítménye. Bizonytalan volt, eladott labdák jellemezték – tegyük hozzá, sokszor nem kapott segítséget a szélen.

Piqué: 5

Semedóhoz hasonlóan rá sem lehetett panasz az első félidőben – bár a fejese bemehetett volna -, a védelem vezére volt. A szünet után viszont pocsékul játszott, mindkét gólnál hibázott. Az elsőnél nem jól helyezkedett, míg a másodiknál fölöslegesen lépett oda Rafinhának, ami végül gólt eredményezett.

Umtiti: 6

Átlagos teljesítménnyel tért vissza a francia védő. Nem volt különösebb nagy hibája, sem mentése. Nem lehetett rá nagy panasz, de ennél magabiztosabban kell játszania, ha be akarja magát verekedni a kezdőcsapatba.

Alba: 5

Sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtott maradandót – újfent -, ennél tőle több kell a jövőben. A Messivel való összjátéka egyre riktábban jön elő a mérkőzések során.

Rakitic: 6

Nem volt egyszerű pontozni a horvátot, mert összességében jó teljesítményt rakott le a Celta ellen, viszont az első kapott gólnál túl nagy hibá(ka)t követett el ahhoz, hogy ez ne mutatkozzon meg a pontszámában. Eladta a labdát, majd nem zárt vissza a meginduló ellenféllel, ilyenek nem férnek bele ezen a poszton.

Vidal: 5

Sokat mozgott és magasan letámadott, illetve az első gól előtt ő harcolta ki a szabálytalanságot, de nagyjából ennyi pozitívum volt a játékában. Sokszor eltűnt, nem vett részt a támadásokban. Csereként rendre hasznosabb szokott lenni a chilei. Ez nem elég a kezdő szinthez.

Puig: 7

A meccs egyik legjobbja volt. Az első játékrészben rendre magához vette a karmesteri pálcát, szinte az összes támadás rajta keresztül ment, aktív volt és sokat vállalkozott. A második játékrészben néha eltűnt, de így is a legjobbak között volt. Biztató játék a jövőre nézve.

Messi: 7

Elvesztette a góllövő cipőjét. Volt egy nagy helyzete, amit máskor tízből kilencszer belő, de most sajnos kimaradt. Még ha nem játszik kiemelkedően, akkor is kioszt két gólpasszt, ahogy tette most a Celta ellen. Az első találat előtt nagyon okos megoldást választott, de nem sikerült győzelemre vezetnie a gárdát.

Suárez: 8

Az első igazán jó meccse a szünet óta, duplázni tudott, méghozzá a második gólja klasszis megoldás volt. Támadásokban picit lassú volt, néhol lassította a játékot, de így is ő volt a mezőny legjobbja. Soha rosszabbat.

Ansu Fati: 7

Puig-hoz hasonlóan ő is nagyon vállalkozó szellemű volt, nem ijed meg a lehetőségtől. Sebességet ad a csapatnak, ami nem árt. Mielőtt lecserélték, néha eltűnt a pályán, de a jelenlegi Griezmannhoz előrelépés.

Braithwaite: 5

Azon kívül, hogy kétszer lekönyökölte az ellenfelét, nem igazán vétette észre magát a pályán. Védekezésben hasznosabb volt, mint támadásban, ami nem igazán nagy dicséret egy csatárnál.

***