Griezmann önbizalma egyre lentebb, a csapaté egyre fentebb

Több, mint egy félidőn át emberhátrányban játszott a Barcelona a Celta Vigo otthonában, mégis könnyedén hozta el a Balaídosból a három pontot. Lenglet hozta össze a piros lapot, aminek a véráldozata Griezmann lett, aki ismét gyenge teljesítményt nyújtott. Ellentétben Ansu Fatival és Coutinhóval, ők húzták a csapatot. Súgó a pontozáshoz. KATTINTS és te is értékelheted a játékosokat.

Neto: 7

Voltak szép védései, magabiztos lábakon állt hátul. A labdakihozataloknál még azért nincs Ter Stegen szintjén, persze az időjárási viszonyok sem segítették. Egyelőre két mérkőzés, két kapott gól nélküli mérkőzés. Nem lehetett rá panasz.

Sergi Roberto: 6

Előrejátékban továbbra sem sokat ad hozzá a csapat játékához. Hátul viszont voltak fontos mentései – egy a kapufára ment, ekkor góltól mentette meg a csapatot. A végén összehozott egy gólt is, úgyhogy összességében egy korrekt meccset tudhatott le.

Piqué: 6

Nem sokszor lehetett hallani a nevét a találkozó során, ami nem feltétlenül rossz egy védő esetében. Nem igazán lehet feleleveníteni semmilyen megmozdulását, stabil volt, nagy hiba nélkül. Habár egy pillanatra azt hihette, hogy kiállították…

Lenglet: 3

A francia középhátvéd két buta szabálytalanság után kiállni kényszerült még a mérkőzés első félidejében. Egyik sem volt durva falt, de mindkettőre adható volt a sárga, így nagyban megnehezítette a csapatának a dolgát. A két sárga lapon kívül egyébként nem volt nagy hibája, de 45 perc alatt nem szabad ezen a szinten két sárgát kapni.

Jordi Alba: 7

Egy picit talán kevesebbet volt aktív a támadások során, mint a Villarreal ellen, de így is nagyon észrevehető, mennyivel több támadás fut az ő oldalán. Voltak szép előrefutásai, mindig megjátszható volt. Szerencsére nem a tavalyi formáját mutatja egyelőre.

Busquets: 5

Hozta a minimumot, nagy hibája nem volt, de kiemelkedő megmozdulása sem volt az este folyamán. Ennél tőle több kell, tud többet is. Ha nem javul, könnyen kiszoríthatja a kezdőcsapatból Pjanic a közeljövőben.

De Jong: 7

Nagyon nehéz tőle elvenni a labdát, roppant labdabiztos. Kevesebb labdavesztése volt a hétvégi találkozóhoz képest. Az első félidőben az a passz Griezmann felé pazar volt, gólt érdemelt volna…

Griezmann: 3

A francia támadó a Villarreal elleni mérkőzéshez hasonlóan szintén szürkén játszott és sokszor eltűnt a mezőnyben. Akadt egy nagy lehetőség előtte az első félidőben, de a kapu közelében nem tudta átvenni a labdát, így végül az egyetlen lehetőségével nem tudott élni. Ennek eredményeképp ő lett a piros lap áldozata, a helyére állt be Araujo.

Coutinho: 8

Úgy tűnik, Koeman megtalálta Coutinho posztját a Barcelonában. Most is és az előző mérkőzésen is nagyszerűen játszott, kérte a labdát, sokat mozgott és sokat volt játékban. Volt egy kapufája is, közel állt a gólszerzéshez. Csak így tovább.

Ansu Fati: 8

A tinédzser játékos a Villarreal elleni meccshez hasonlóan hamar gól szerzett, ismét nagyon higgadtan fejezte be az akciót, amiből gól született. A gólján kívül is voltak szép megmozdulásai, habár nagy helyzetbe már nem került a mérkőzés során, így is a legjobbak között volt.

Messi: 7

Az első félidőben gyengén játszott, főleg önmagához viszonyítva. A második játékrészre azonban már feljavult szerencsére, több helyzetet is kialakított – mind magának, mind a csapattársaknak. A második találatot ő hozta össze, az ő lövéséből született a gól. A végén még sprintelni is láthattuk, persze lesz ez még ennél jobb is…

Araujo: 6

Ő váltotta Griezmannt az első félidő végén a piros lapot követően. Piquéhez hasonlóan ő is stabil volt, de nem volt kiemelkedő. Egy szép mentés azért összejött a meccs során, akkor jókor, jó helyen állt. Könnyen lehet, hogy nem tudta volna azt a lövést hárítani Neto kapus.

Görgess lejjebb és te is értékelheted a játékosokat!

***

barcelona maszk