Messi még egy góllal közelebb…, hogy romba döntse a klubot

Jó meccs volt az Athletic elleni, mint azt várni is lehetett, és a Barcelona ki tudta köszörülni a csorbát, amit a Szuperkupa döntőjében elszenvedett. Most egyértelműen a katalán csapat volt a jobb, megérdemelten nyert.

Megszenvednek mindig… de nyernek és fejlődnek

A Barçának gyakorlatilag nincs olyan meccse, amikor simán, több góllal veri az ellenfelét. Minden meccsen vért kell izzadni, hogy legyen meg a három pont vagy a továbbjutás. Rendszeresek a hibák is, nem kiegyensúlyozott a társaság. De mégis igaz, hogy az elmúlt 30 pontból 26-ot sikerült megszerezni, és a játékban is bőven vannak olyan elemek, amik egyértelműen jobbak, mint korábban. Több a besegítés, nagyobb az intenzitás, van mélysége a támadójátéknak, van állandóság a kezdőcsapatban – most már talán túlságosan is. Most ráadásul egy olyan Athletic ellen, mely nagyon-nagyon sokat fejlődött Marcelino edző alatt ebben a hónapban. Egy kiváló csapat ellen.

És előre is léptek a második helyre

A Barcelona jutalma a fentiekért a második hely a tabellán, ami ugyan nem ok az ünneplésre, mégis egy jelzés, hogy van valami eredménye a javulásnak. A Barçának és a Madridnak is 4-4 győzelme és veresége van január végére, ez rengeteg. Egyik csapat sem úgy néz ki, mint ahogyan egy későbbi bajnokcsapat szokott, de a Barcelona esetében annyiból más ennek a megítélése, hogy pár hónappal ezelőtt a legtöbb szurkoló vakon aláírta volna, hogy január végére sikerül a második helyre felkúszni. Az Atléticót viszont egyre nehezebb lesz bármelyik csapatnak utolérnie, mert ők – soraikban a Barcelonától elajándékozott, és most a gólkirályi versenyt vezető Luis Suárezzel – eddig mindössze 3 találkozón veszítettek pontot, minden továbbit megnyertek.

Messit feltüzelte a szerződés ügye

Messinek sokkal jobb napja volt, mint a Szuperkupában az Athletic ellen, pont most, amikor az El Mundo kiszivárogtatta a jelenlegi szerződését a Barcelonával. Hogy ez Messinek nagyon nem tetszett, az biztos, lehet már hallani olyat, hogy az argentin menedzsmentje perelni fog mindenkit, akinek köze lehet a szivárogtatáshoz. Az sem biztos, hogy emiatt ma még jobban összekapta magát, de jó meccse volt, és motivált volt: akadt egy az egy elleni helyzete, mellel is próbált gólt szerezni, még a letámadás érdekében is futott, nagyon szép szabadrúgás gólt lőtt, és a második félidőben is végig vezére volt a támadásoknak.

Általában igaz volt, hogy ha klubon kívülről dühítik fel, akkor plusz erőt kap, és még jobb lesz… a baj csak az, hogy most nem lehet tudni, kire lehet mérges igazán. De az tény, hogy megszerezte a 650. gólját a Barcelona mezében, soha senki nem járt ennek a közelében sem, és könnyen lehet, hogy soha nem is fog senki más a jövőben sem. A klubra gyakorolt hatása felbecsülhetetlen.