Mi így osztottuk a pontokat: Barça-Elche-értékelő

A saját kezében volt a győzelem a Barcelonának, nekünk pedig jobb érzés volt ez után a meccs után osztogatni a pontokat, mint a Cádiz vagy a PSG elleni mérkőzéseket követően. A véleményetek pontokban történő kifejtését Ti is meg tudjátok tenni itt, ehhez pedig segítségül lesz a súgó a játékosok értékelése során a pontozáshoz.

A ti értékeléseitek előbb itt, aztán jön a miénk, szövegesen is.

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 6

Nem sok dolga akadt, egyszer kellett védenie az első félidő végén, de nem volt szükség bravúrra ahhoz, hogy elkerülje a gólt a csapat. Ha játékba, vagy a tizenhatoson belül lapos hazaadásokkal nehezebb helyzetbe is hozták, megoldotta. Végülis mondhatni, hogy átlagos meccse volt, nem volt most szükség arra, hogy meccsben tartsa a csapatot.
Mingueza5

Többször is próbálkozott felfutásokkal, hogy segítse a támadásokat. Voltak jó labdaszerzései, de meg is verték egy-az-egy ellen, és volt egy elég látványos hibája, amikor fel akart szabadítani a tizenhatoson belül a második félidőben, de gyakorlatilag odarúgta a labdát az ellenfélnek. A végére lehetett rajta már érezni, hogy elfáradt.

Umtiti7

Megnyerte a légi párharcait, szerelt és kicselezni se lehetett. Korrekt meccset játszott, de az ellenfél se nehezítette meg nagyon a dolgát. A végén aggódni kellett miatta, hogy ne sérüljön meg, de végül végigjátszotta a mérkőzést.

Piqué6

Neki sem okozott gondot az Elche támadósora, a párharcai 86%-át megnyerte. Részt vállalt nem csak védekezésben, hanem támadásokban is a párharcokat tekintve. Koeman lecserélte az utolsó negyedórára.

Alba: 7

Rendkívül pontosan passzolt — még ha sokszor vissza is —, mivel 59 átadásából 57 volt sikeres. A második félidőben nagyszerűen helyezkedett, amikor Messi beadta a labdát Braithwaite-nek, aki Alba elé tálalt, így a balbekk megszerezte idei második gólját a Ligában. Ezt követően Koeman lecserélte, valószínűleg nem akarta megkockáztatni, hogy megsérül a következő tétmeccsig.

Pedri7

Sok labdaszerzése volt (négy tiszta szerelés), 91%-os hatékonysággal passzolt és érezhető volt az összhang közötte, és a De Jong-Messi páros között. Két gól is tőle indult ki, és ha gólig vagy gólpasszig nem is jutott, mindenképpen dicséretet érdemel a jó meglátásai és a hasznos játéka miatt. A lelkesedését pedig jól jelzi, hogy 80. percben hogy sprintelt, amikor az ellenfél hazaadta a labdát.

De Jong7

Jól védekezett, és az egy-az-egyeket is felvállalta. Megérte, mert a 20. percben Trincão lövését az ő szólója előzte meg, de később ezt már nemcsak lövés, hanem gól követte a második játékrészben: egy nagyszerű megindulás után Messinek passzolt vissza, aki gólt lőtt. Összességében jól játszott a holland, fontos szerepe volt a győzelemben. A gólpassz mellett neki volt messze a legtöbb átadása (103).

Pjanic: 5

Ritkán fordul vele elő, hogy kezdő, most egy félidőt kapott Koemantól. Két sikeres csele is volt, igaz, hiába sikerült látványosra a köténynek köszönhetően, nem ment vele sokra, mert utána elveszítette a labdát. Ahogy azt tőle megszokhattuk, túl sokat ezen a mérkőzésen kockáztatott, ami a kreativitást illeti…

Braithwaite7

Attól függetlenül, hogy egy darab helyzete nem volt 93 perc alatt, dicséret illeti, mivel Messinek adott egy zseniális gólpasszt sarokkal, illetve Albának is szépen készített elő a balhátvéd gólja előtt. Megkérdőjelezhetetlen szerepe van a győzelemben.

Messi8

Ha a középpályáról hiányzott a kreativitás, akkor ő adott mélységi labdákat (ebből lett Alba gólja is), de sokat vállalkozott egyéni megoldásokra is (ebből született mindkét gólja), és összesen négy sikeres csele volt. A mérkőzés főhőse, és azt se felejtsük el, hogy már 18 góllal vezeti a Liga góllövőlistáját (Suárez előtt, aki 16 találatnál jár…).

Trincao6

 Az első félidőben vállalt inkább aktív szerepet a támadásokban. Volt egy szép egyéni akciója az első félidő közepén, miután De Jong is szólózott egyet. Egy csellel elküldött két védőt is gyufáért, a gond csak az volt, hogy a kapus védte a lövését. 39 átadásából 37 volt sikeres. A Érezhetően több az önbizalma a portugál fiúnak.

Cserék:

Dembélé4

Nem volt túl hatékony, miután beállt csereként. Néhol elbotlott a labdába, vagy a saját lábába(?), mindkét lövése csak a blokkban akadt el, és kreatív megoldásai sem voltak. Lehet nem volt most elég ideje bele melegedni a meccsbe, ezúttal nem tudott kibontakozni.

Busquets: 5

Trincao helyére állt be a 67. percben. Bő húsz perc alatt volt két szerelése, és az összes passza pontos volt — igaz, ezek között messze nem volt kulcs átadás.

Griezmann: –

Csereként állt be, nem játszott sokat, de képes volt negyedóra alatt két (az egyik százszázalékos) helyzetben hibázni. Az első lövése a keresztlécen csattant, igaz, ha gól lett volna is érvénytelenítik, mert Dest lesen volt előtte, de tiszta helyzetben nem tudott a kapuba találni, a másik lehetőségnél pedig csak a kapu oldalát találta el.

Dest, Lenglet: –

Szűk negyedórát kaptak Koemantól. Dest majdnem adott egy gólpasszt Griezmannak — de ahhoz nem kellett volna lesen lennie, na meg a Grizinek se kapufáznia kellett volna…—, Lenglet pedig valószínűleg a legutóbbi, Cádiz elleni teljesítménye miatt volt most csere.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz a saját készítésű szurkolói ereklyéink és eredeti, klubcímeres termékek közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!