A szezon pontozása – így értékeltetek

Az FC Barcelona a 2020/21-es idényt a Király-Kupa megnyerésének köszönhetően trófeával zárta, a bajnokságban azonban csak a 3. helyezést érte el, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb 16 jelentette a végállomást. Ebben a cikkben a ti szezon értékelőtök található összesített pontszámok formájában. A voksaitok alapján Messi, De Jong és Pedri volt a katalánok három legjobb játékosa ebben az idényben, a legalacsonyabb értéket Pjanic kapta.

A 8-as osztályzatot csak ketten, a többiek közül kicsit kiemelkedő Messi és Frenkie de Jong érték el, 7-es érték fölé csupán még Pedri, Ter Stegen, illetve a szezon zömét sérülés miatt kihagyó Ansu Fati ért. A védők közül Alba teljesítményét láttátok a legjobbnak, míg Umtitiét a legrosszabbnak, utóbbi csak Pjanicot tudta megelőzni a teljes keretből. A 24-ből 11 játékos hatos osztályzat alatt maradt, például Gerard Piqué is. A fiatal labdarúgok közül mindenki inkább jó értéket kapott, közülük a kevés lehetőséget kapó Riqui Puig nyújtotta a legkevésbé jó teljesítményt a ti szavazataitok alapján. A hátvédek többsége alacsony osztályzatot érdemelt ki, a legjobb ötbe pedig egyikük sem fért be.

Érdekes lesz ennek tükrében is tekinteni az átigazolási időszakra, hogy kik azok a játékosok, akik ez alapján nem érdemlik meg a folytatást a keretben, és kik azok, akik igen.