„Alaptalanok a vádak” – hivatalos közlemény a klubtól

Regált a klub a lemondásokra és Rousaud nyilatkozatára

Gyorsan reagált a klub Emili Rousaud tegnapi és mai vádjaira, valamint az igazgatótanács több tagjának lemondására egy hivatalos közlemény formájában és ahogy ilyenkor egyébként lenni szokott, cáfolt és alaptalannak nevezett minden vádat.

Alább a klub közleménye teljes egészében:

„Emili Rousaudnak, a klub korábbi intézményi alelnökének ma reggeli, súlyos és megalapozatlan vádjaira reagálva a klub kategorikusan cáfol minden tevékenységet, ami korrupcióra adhat okot és ezáltal fenntartja a jogot arra, hogy büntetőjogi lépéseket tegyen az elhangzottak ellen.

A közösségi média monitorozására vonatkozó elemzés a tárgya annak a mélyreható és független auditnak, amit a PriceWaterhouseCoopers végez és tart jelenleg is. A klub minden információt biztosított, amit a PWC a folyamat megkezdése óta igényelt.

Végezetül, az elmúlt órákban az igazgatósági tagok által bejelentett lemondások a vezetőség átalakításának következményeként történtek, amit Josep Maria Bartomeu elnök úr kezdeményezett ezen a héten és fog befejezni a következő napokban. Az igazgatótanács ilyen irányú átalakítása azt a célt szolgálja, hogy a mandátum utolsó szakaszának kihívásaival is maximális biztonsággal nézhessen szembe a klub, valamint hogy a szükséges lépéseket megtegye a jövője érdekében, hogy felülkerekedjen azon az egészségügyi krízisen, amit most megélünk és befejezhesse azokat a feladatokat a programjából, amit elkezdett 2010-ben és amiket a 2015-ös Stratégiai Terv jóváhagyott.”