„Csapatot gyűjtök, hogy fordítsunk a Barça jelenlegi helyzetén”

Joan Laporta nem zárja ki, hogy újra induljon a Barcelona elnöki székéért a 2021-ben esedékes elnökválasztásokon, de végső döntést az ügyben még nem hozott.

A döntést ennek az évnek a végére tippeli most leghamarabb a GOL TV-nek adott interjújában. Az interjú többi részét a napokban még közölni fogjuk. 

Laporta 2003 és 2010 között már volt a Barcelona elnöke, majd indult a 2015-ös választásokon is, ám akkor alulmaradt Bartomeu-val szemben – amiben jelentős része volt annak, hogy a Barcelona Luis Enrique edző első évében triplázni tudott. 

Íme minden, amit a választásokkal kapcsolatban mondott. 

Választások

“Ez az elképzelés, hogy induljak, feltölt és vágyakat ébreszt bennem, és jelen van a mindennapjaimban. Azon vagyok, hogy összegyűjtsek magam körül embereket és profi szakembereket a bizalmi körömből, mert azon kell gondolkozni, hogy hogyan fordítsunk a klub jelenlegi gazdasági helyzetén. Szeretnék egy javaslattal előállni erre vonatkozóan. A klub jelenlegi gazdasági helyzete nagyon bizonytalan, mi váltunk a 3 milliárdos klubbá: egy milliárdnyi bevétel, egy milliárdnyi kiadás és egy milliárdnyi adósság. De sajnálatosan ahogyan most kinéz a dolog, nem lesz meg az egy milliárdnyi bevétel. „

„Egy hihető, tényszerű elképzelést kell az asztalra tenni. Ami most van, aggodalommal tölt el, és ezzel együtt egy olyan sportszakmai projektet is elő kell hozni, ami lelkesítő, potenciálisan sikeres lehet, és javít a jelenlegi állapoton, javít a Barçáról alkotott képen. Vágyom arra, hogy induljak, de dönteni ennek az évnek a végén fogok, vagy a jövő év elején.”

Egyértelmű számára, hogy indulni fog-e a választásokon?

“Napról napra inkább vágyom rá, inkább izgalommal tölt el, és akkor is mindig kapok egy lökést, amikor olyan emberekkel találkozom, akik motiválnak. Előre haladott az elképzelés.”

Mikor lesznek a választások?

“2021 júniusában kell lenniük. Nem tartom valószínűnek, hogy előbb bekövetkezne. Azoknak kell folytatniuk 2021-ig, akik most is vannak, mert nagyon nehéz szituáció alakult ki, és ha most otthagynák, látná is mindenki ezt a helyzetet, amit az eladósodottság és ez a bizonytalanság okoz.”