Setién perli a Barçát, a klub nem akar végkielégítést fizetni

Egy hónappal ezelőtt rúgta ki a Barcelona Quique Setiént azonnali hatállyal, azonban az ügy lezárását ennyiben is hagyta a klub vezetése, egészen pontosan a szerdai napig semmilyen lépés nem történt Barcelona részéről.

Korábban, még augusztus 26-án Setién egy fax formájában kérte a szerződése hivatalos felbontásának kezelését, erre azonban nem kapott választ egészen szeptember 16-ig. És abban a tájékoztatásban is másként képzeli el a szerződésbontást, mint az edző.

Bár erre Setién csak röviden tért ki, de a klub vezetése valószínűleg nem kíván végkielégítést fizetni Setiénnek, pedig a 2020-as év elején két és fél évre szóló szerződést kötött vele, melyből minimum egy évet ki kellene fizetnie, miután a második év opciós volt a szerződésben.

A nem fizetési szándékra utalhat az is, hogy az edzői csapat többi tagját el sem bocsátaná a Barcelona, hanem más pozícióban alkalmazná őket a továbbiakban, így elkerülve az azonnali, nagyobb összegű végkielégítések kifizetését. Csak Setién egy  éves szerződése bruttó 4 millió eurós költséget jelenthet a Barcelona számára.

Alább Quique Setién teljes közleménye, szerkesztés nélkül.

“Egy hónapnyi teljes csönd után az FC Barcelona igazgatótanácsa részéről, egészen a tegnapi napig nem kaptuk meg az első hivatalos közléseket egy fax útján. Ebben a közleményben azt az egyértelmű szándékát jelzi az igazgatótanács, hogy nem tartja magát a 2020. január 14-i munkaszerződésünkben foglaltakhoz.”

„Az én, Quique Setién, esetemben nyilvános, hogy augusztus 17-én mind a klub, mind az elnök bejelentették az elbocsátásomat azonnal hatállyal. Ugyanakkor egészen a tegnapi napig nem küldtek el a részemre semmilyen írott anyagot az elbocsátásommal kapcsolatban (bármiféle végkielégítést beleértve).”

„Az edzői csapat többi tagját tekintve, azt közölték velünk, szintén a tegnapi napon a meglepetésünkre, hogy a jövőben újra el lesznek helyezve a klubnál.”

“A fentiek miatt arra kényszerültünk, hogy az ügyvédeink kezébe helyezzük a konfliktus megoldását, a szükséges jogi lépéseket megtéve. Mindezt a jogaink védelmében, és a korábbiakban az FC Barcelonával kötött megállapodásunk védelmében tesszük.” 

fc barcelona maszk