Ansu Fati visszatér a csapathoz és játszhat a Gamper-kupán

Az Elche ellen bemutatkozhat Pjanic, Vidal pedig visszatért az edzésekre

Sérüléséből való felépülését követően csatlakozott a pénteki edzésekhez Ansu Fati, aki több, mint egy hétig kényszerült pihenőre csípőproblémája miatt. Szombaton a minden évben megrendezésre kerülő felkészülési tornán, a Gamper-kupán pályára is léphet az Elche ellen.

További pozitívum, hogy Miralem Pjanic is bemutatkozhat a Barcelonában, aki ma teljesítette második edzését is a csapatban, mivel azt megelőzően csak egyéni tréningen vehetett eddig részt Todibohoz hasonlóan, ezzel betartva a járványügyi szabályokat.

Vidal és Suárez is a csapattal edzenek annak ellenére, hogy egyikük se játszott az előkészületi mérkőzéseken. Habár Vidal iránt érdeklődést mutat az Internazionale, a transzfer megvalósulása lassú folyamatnak tűnik egyelőre, a chilei középpályás hiába köszönt el a csapattársaitól már napokkal ezelőtt. Suárez Olaszországba való szerződésének egyik feltétele volt, hogy rendelkezzen olasz állampolgársággal, és bár átment az ehhez szükséges teszten, nem tudni, mi lesz a sorsa.

Aki biztosan nem fog pályára lépni szombaton az Elche ellen és érzékeny veszteség továbbra is, az Ter Stegen, aki még mindig a jobb térdében lévő ínsérülés és műtét után lábadozik. Hiányozni fog továbbá Samuel Umtiti, aki július 2. óta nem edzett a csapattal, valamint Matheus Fernandes, ő combizom-sérülés miatt kényszerül még mindig pihenőre (ő eddig még nem is kapott lehetőséget a felnőtt csapatban, és várhatóan nem is fog, mert Ronald Koeman nem számít rá, hiába új igazolása a Barcelonának.).

A többi játékos rendben edzett, de az Elche elleni mérkőzésre szóló keretet csak szombaton délben fogja kihirdetni Ronald Koeman, miután a délelőtti órákban is lesz egy edzése a játékosoknak.

fc barcelona maszk