Bizalmatlansági: jelenleg 5.795 érvényes szavazat

249 darab szavazólapot nyilvánítottak eddig érvénytelennek

Az aláírások ellenőrzésére felállított bizottság munkájáról érkeztek újabb adatok: 5.795 érvényes aláírás mellett csupán 249 szavazólapot, azaz 4,2%-ot nyilvánítottak érvénytelennek. 13.877 db szavazólapot kell még ellenőrizni, amiből 766 darab szavazat validációja már folyamatban van.

A klub tegnap 17:30-kor hivatalos közleményt adott ki a Josep Maria Bartomeu és igazgatótanácsa ellen indított bizalmatlansági szavazás adatairól. Jelenleg 5.795 aláírást nyilvánítottak érvényesnek a megvizsgált 6810-ből. 766 szavazólap jóváhagyása van folyamatban és elenyésző 249 aláírásnál minősítették érvénytelennek a szavazólapot, ami 4,2%-a vizsgált szavazólapoknak. Az indítványnak 16.521 érvényes szavazatra van szüksége, amelynek elérésére még 13,877 aláírás áll rendelkezésére.

A bizottság csütörtökön 14:00-kor ülését követően várhatóak új hírek, akár a bizottság összetételének lehetséges változásáról. A Barça ugyanis hivatalos panaszt nyújtott be a Katalán Labdarúgó-szövetséghez az igazgatóság elnökének, Josep Maria Vallbonának a RAC-nak adott interjúja miatt, ahol a klub véleménye szerint megsértették a bizalmatlansági szavazás bizalmas jellegének bizonyos aspektusait. A Barça emellett csalódottságát fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a bizottság elnöke elutasította a klub azon kérelmét, hogy telefonhívásokkal ellenőrizzék a szavazatok érvényességét.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az érvénytelen szavazatok aránya 2% és 4% körül mozog, amely arány tartása esetén a bizalmatlansági indítvány elérni a kitűzött célt, azat 16.521 darab szavazatot. Ebben az esetben a következő lépésben újabb szavazásra kerülne sor, ahol a szavazók kétharmados többséggel kell szavazniuk a jelenlegi elnökség távozása mellett. A szavazás csak minimum 10% részvételi arány esetén érvényes.

fc barcelona maszk