Bizalmatlansági: 5.018 aláírásra a referendumtól

Szombat délutáni státusz alapján egyre közelebb áll a Barcelona attól, hogy kiírják a bizalmatlansági indítvány folyamatának a következő lépését, a referendumot. Több mint 12 ezer átvizsgált aláíró lapból mindössze 554 volt érvénytelen eddig, 95 kétséges.

711 olyan lap van, aminek folyamatban van a vizsgálata, de a lényeges szám az 554, hogy mindössze ennyi az érvénytelen 12.864 lap átnézése után. Ez azt is jelenti, hogy 11.503 aláíró lapot már érvényesnek minősítettek, tehát a kezdeményezőknek már csak 5.018 tovább érvényes lapra van szükségük, és tovább fog lépni az indítvány. A fontos ezen a ponton az, hogy jóval kevesebb érvénytelen lapot azonosítottak eddig, mint amekkora tartalékokkal rendelkeznek a kezdeményezők.

Mint ismert, több szurkolói csoport összesen 20.687 aláírást mutatott be Josep Maria Bartomeu elnök és csapata ellen, a megbuktatásuk érdekében. Amennyiben ebből 16.521 aláírás érvényesnek minősül, úgy kötelezővé válik egy referendum kiírása, ahol a kezdeményezőknek kétharmados többséget kell elérniük minimum 10 százalékos részvétel mellett ahhoz, hogy Bartomeu elnöknek kötelező legyen a távozása.

barcelona maszk