Referendum Bartomeu ellen: összegyűlt a 16.521 hitelesített aláírás

A több mint egy hete zajló aláírás ellenőrzési folyamatban szerdán délelőtt érték el a legfontosabb pontig a bizottság tagjai: összegyűlt a 16.521 hitelesített aláírás, ami szükséges volt a továbblépéshez.

Ez azt jelenti, hogy kötelező kiírnia a klubnak a referendumot az elnökség távozásáról, ahol egy igen-nem alapú szavazáson dönthetnek a Barcelona pártoló tagjai, hogy menjen vagy maradjon az elnökség. Ezen a voksoláson a váltásra voksolóknak minimum kétharmados többséget szükséges elérniük legalább 10 százalékos részvétel mellett ahhoz, hogy kötelező érvényű legyen a lemondás a klub vezetésére.

Ettől függetlenül az aláíró lapok ellenőrzése folytatódik, így lehet majd tudni, hogy a 20.687 leadott papírból végül hány minősül hitelesnek.

Ám a fontos kérdések ezt követően azok, hogy mikor lesz pontosan a voksolás, illetve, hogy le fog-e mondani még ezt megelőzően Josep Maria Bartomeu elnök? Mert hogy erősödnek azok a pletykák, melyek szerint a tények tudatában most már lemondhat, elkerülve egy még nagyobb megaláztatást, ami várhat rá a referendum eredményeként. Ezeket a pletykákat azonban nem lehet megerősíteni ebben a pillanatban.

Amennyiben lesz voksolás, annak 10-20 munkanapon belül kell megtörténnie, ez azt jelenti, hogy a legutolsó dátum, amikor meg kell tartani a szavazást, az 2020. november 4.