Bartomeu és a teljes vezetőség lemond!

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a rendkívüli vezetőségi gyűlésen megszületett a döntés, hogy Bartomeu mellett a teljes vezetőség lemond tisztségéről. A hivatalos bejelentés ugyan még nem történt meg, de 20:45-kor sajtótájékoztatót tart majd a jelenlegi elnök.

Az FC Barcelona jelenlegi elnöke elhagyja a posztját és vele együtt távozik a 14 jelenlegi vezetőségi tag is. Hétfő esti nyilatkozatában ugyan még hangsúlyozta, hogy nem fordult meg a fejében a lemondás gondolata, de a Generalitat válaszát követően már nem maradt választási lehetősége. Bartomeu álláspontja ugyanis az volt, hogy nem kivitelezhető a szavazás logisztikai hátterének megtervezése és biztosítása ilyen rövid idő alatt, ami viszont a klub alapszabályának megsértéséhez vezetett volna. Jelenlegi információk szerint emiatt döntött a lemondás mellett.

Az elnök hivatalának végének kezdete volt a Messi által küldött burofax, a gyenge sporteredmények és klub gyenge gazdasági helyzete is, de végül a bizalmatlansági szavazás eredménye az, hogy távozik posztjáról. Bartomeu Sandro Rosell 2014 januári lemondása óta a Barcelona elnöke.