A következő szezonban is Koeman maradhat a Barça vezetőedzője

Laportáék nagyon elégedettek a holland szakember munkájával

A Barcelona elnöke, Joan Laporta és Ronald Koeman a keddi nap folyamán találkozót tartottak a Camp Nou irodáiban, amelyen Rafa Yuste, a klub új alelnöke is részt vett. A katalán TV3 értesülései szerint ennek a megbeszélésnek következményei is vannak a jövőre nézve és Laporta arról tájékoztatta Koemant, hogy a következő szezonban is a Barça vezetőedzője maradhat.

A három elnökjelölt kampányolása során leginkább Xavi Hernández nevét lehetett hallani és elképzelhető volt az a forgatókönyv, hogy Koemant ő váltja majd a Barcelona kispadján a nyáron. Azonban a holland szakember a hónapok során megtalálta a közös hangot a játékosokkal és azt a felállást is, amelyben a csapat nem követ el rendszeresen olyan védelmi hibákat, amelyek a 2020/21-es idény első szakaszában voltak jellemzőek, így a csapat versenyben van a trófeák megnyeréséért – többek között emiatt is az elnökjelöltek közül a választásokat megelőző napokban már senki sem kérdőjelezte meg Koeman munkáját.

Koeman érkezésével többek között Pedri is a csapat egyik legmeghatározóbb játékosává tudott válni, ahogyan Frenkie de Jong is, aki korábban egy sajtótájékoztató alkalmával már elmondta, hogy bár tavaly sok játéklehetőséghez jutott, nem volt boldog – most pedig igen. Emellett érdemes még kiemelni Iliax Moriba játékát, aki nagyszerűen teljesít az elmúlt időszakban és Koeman irányítása alatt Ousmane Dembélé is rendszeresen játszik és a gyorsasága és a képességei miatt nagy segítséget nyújthat a csapat támadásainál. Azt is fontos megemlíteni, hogy a Copa del Rey döntőjében már ott van a Barcelona, ahol az Athletic Club lesz majd az ellenfél és a spanyol bajnokság megnyeréséért folytatott harcban sem rosszak a katalánok esélyei.

Koeman arra kérte még meg Laportát, hogy amikor felmerül egy játékos érkezése, akkor neki is legyen beleszólása ebbe Ramón Planes sportigazgató javaslata és Mateu Alemany szakosztály igazgató munkája után. Laporta egyébként nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy egy nagyon nagy igazolást hajtson végre a nyáron, ugyanakkor Lionel Messi szerződését is meg kell majd hosszabbítani és a klub anyagi forrásai is szűkösek, ami megnehezíti ezt.

Már a koronavírus járvány miatt meghosszabbított nyári átigazolási időszakban is felmerült Wijnaldum és Depay neve, akiknek továbbra is van esélyük arra, hogy Barcelonába igazoljanak, viszont Laporta második elnökségének első igazolása Eric García lesz majd minden bizonnyal, aki ingyen érkezhet a Manchester Citytől. Mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy Koeman a következő idényben is a klub vezetőedzője marad, ugyanis az elnökség nagyon elégedett a munkájával.

***

Nézz be az Eurobarca shopjába és válassz eredeti, klubcímeres termékeink közül – a legjobbakat válogatottuk össze nektek!