Kluivert, Soler, Gómez Ponti: Laporta első áldozatai

Joan Laporta, frissen megválasztott klubelnök megkezdte azt a tisztogatást, ami nem számít különösebb meglepetésnek, de a nevekre érdemes odafigyelni. A kulcsfontosságú posztokon új emberek fogják folytatni a munkát a Barcelonánál.

A hétfői nappal hivatalossá vált, hogy az intézményi kapcsolatokért és a további szakosztályokért felelős Albert Soler, illetve a Barcelona jogi csapatának vezetője Román Gómez Ponti megkapták a felmentésüket. Mindenketten a Bartomeu-vezetés erős emberei közé tartoztak, akikre sok ügyben jelentősen támaszkodott a korábbi elnök. Gómez Pontira ez olyannyira igaz, hogy őt is kihallgatták a rendőrök a Barçagate  legutóbbi rendőri akciójában. Ők azonnali hatállyal távoznak a Barcelonától.

eurobarca shop barcelona húsvéti akciók

De rajtuk kívül biztosan távozik az utánpótlás igazgatói székből Patrick Kluivert is, akit két évvel ezelőtt nevezett ki Bartomeu, a szerződése június 30-ig tart, azt követően a posztján nem folytathatja, bár neki a lehetőség adott lesz, hogy más poszton esetleg dolgozzon tovább a Barcelonánál. Az új utánpótlás igazgató José Ramón Alexanko lesz, aki 2010 előtt, Laporta korábbi elnöksége idején már betöltötte ezt a posztot.

A negyedik poszt, ahol már most tudni lehet, hogy váltás lesz, az a klub vezérigazgatói tisztsége, ahol Óscar Graut váltja majd Ferran Reverter. Grauról is elmondható, hogy Bartomeu erős embere volt, szinten minden fontos ügyben ott volt, kísérte vagy helyettesítette is Bartomeut. Ő is érintette a közösségi média botránynak. Az ő esetében is a nyáron várható, hogy a váltás ténylegesen is bekövetkezik.