Másfél hónapja Piqué, Ceferin és Laporta találkozott egymással a téma a TV-jogok elosztása és az üzleti kérdések voltak

Ekkor még a Szuperliga megalakulásáról szóló hírek nem láttak napvilágot

Másfél hónappal ezelőtt egy ismert barcelonai étteremben találkozott egymással Gerard Piqué és az az UEFA elnöke, Aleksandr Ceferin, amint arról a RAC1 „Tu diràs” című műsorára hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések is beszámoltak. Az ebéd közben, a játékos és az elnök véleményt cserélt egymással.

A találkozóhoz végül egy nem várt vendég is csatlakozott Joan Laporta személyében. Fontos megemlíteni, hogy az összejövetel jó hangulatban ért véget és hogy ekkor még nem láttak napvilágot a Szuperligával kapcsolatos hírek.

A rádió információi szerint Piqué üzleti kérdéseket akart megbeszélni az UEFA elnökével. Egészen pontosan a Barcelona játékosa többek között arra is kiváncsi volt, hogy hogyan is müködik a Bajnokok Ligájához hasonló sorozatokban a televíziós jogokért járó bevételek elosztása, illetve a sorozat jogainak működtetéséről érdeklődött. Mint ismert, Piqué a pályán kívül a vállalkozói életben is jelen van, ezért különböző üzleti kérdésekben is tanácsot kért.

De nem voltak egyedül. Az étkezés végén, a desszertnél csatlakozott egy harmadik személy is a beszélgetéshez Joan Laporta személyében. A RAC1 szerint nagyon jó volt a hangulat a Piqué, Ceferin és Laporta találkozóján, a Szuperliga megalakulásának hivatalossá válását megelőzően.

Most azonban megváltozott Ceferin álláspontja a Szuperligához csatlakozott csapatokkal szemben, köztük a Barcelonával kapcsolatban is. Az UEFA elnöke nagyon nyersen fogalmazott: „Mindenkinek viselnie kell a tetteiért járó következményeket, és nem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna. Nem tehetsz ilyesmit. Nekik senki mással nincs problémájuk, csak saját magukkal. Nem helyes, amit tettek, és a következő napokban meglátjuk, mit kell tennünk” – mondta néhány napja.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a Barcelona csatlakozása a Szuperligához még egyáltalán nem biztos, ugyanis Laporta beletett egy olyan záradékot a szerződésbe, miszerint ha a Barcelona pártoló tagjai nem fogadják el ezt az elképzelést a klub éves pártolói közgyűlésén, akkor visszaléphet a részvételtől és az együttes értelemszerűen csak abban az esetben lépne be a versenysorozatba, ha a pártoló tagok támogatnák ezt.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát