A klub Alba, Frenkie de Jong és Ter Stegen szerződését is újratárgyalná

A Barcelonánál egyértelmű, hogy ha Jordi Alba szeretné kitölteni a szerződésének hátralévő évét, akkor számos áldozatot kell hoznia. A védő a következő szezontól kezdve a legmagasabb keresettel rendelkező játékos lesz a csapatban, megelőzve még Marc André Ter Stegent és Frenkie de Jongot is, köszönhetően a Bartomeu elnöksége alatt kötött szerződéseknek, – amelyek közel sem voltak arányosak a pályán nyújtott teljesítményekkel – valamint a világjárvány idején elhalasztott, még ki nem fizetett összegeknek.

Ez a rendhagyó helyzet kevés mozgásteret hagy a klub számára: ha Alba folytatni akarja, akkor meg kell húznia a nadrágszíjat, és csökkentenie kell a fizetését. Nem szabad elfelejteni, hogy a Barcelonának továbbra is csökkentenie kell a bérköltségét, valamint 200 millió eurós bevételt kell generálnia, hogy megfeleljen a fair play szabályainak, és csak ezután lesz képes lesz új igazolásokat végrehajtani és azokat nevezni a sorozatokba. Ebből adódóan a klubnak a legmagasabb fizetéssel rendelkező játékosok szerződéseit újratárgyalná.

Az első, akivel kapcsolatba lépnek ennek kapcsán, az Jordi Alba lesz. A klub megértést remél a veterán hátvédtől, de abban az esetben, ha nem lesz hajlandó elfogadni ezt az elképzelést, nem zárnak ki semmilyen forgatókönyvet sem, legyen az bármilyen tragikus, például legrosszabb esetben a szerződésének felbontását.

Albának még egy éve van hátra a szerződéséből, és az a szándéka, hogy a Barcelonánál maradjon. Az edzői stáb nagyon elégedett az idei szezonban tanúsított hozzáállásával, ugyanis egyetlen alkalommal sem érte szemrehányás, annak ellenére, hogy Alejandro Baldé berobbanása után sokat ül a kispadon. Éppen ellenkezőleg, olyan empátiát mutat a fiatalabb játékosokkal szemben, ami csodálatra méltó, függetlenül attól, hogy némelyikük akár közvetlen vetélytárs is lehet.

Alba után legközelebb Ter Stegen és Frenkie fogja megjárni a klub irodáit, hogy megpróbálják módosítani a szerződésük egyes feltételeit, bár itt a klubnak sokkal nagyobb mozgástere lesz, mint Alba esetében, hiszen tisztában van azzal, hogy ők Xavi projektjének kulcsemberei, és még hosszú út áll előttük.

***