Deco lehet az „új” Txiki Begiristain a Barçánál

Egyre jobban kezd kirajzolódni a Barcelona elképzelése Alemany és Jordi Cruyff távozása után

Bár nyílt titok volt, és még Xavival is voltak megbeszélések, Joan Laporta hétfőn a TV3-on megerősítette, hogy minden bizonnyal Deco lesz a Barcelona következő sportigazgatója. Sőt, magasra tette a lécet. Laporta szinte elkeresztelte őt a Barça új Txikijének. Begiristain, aki most Guardiolával a Manchester Citynél van, korábban a Barcelonánál tevékenykedett ebben a szerepkörben, és a 2003-2010-ig tartó időszak egyik nagy guruja volt, amikor a klub története legjobb időszakát élte.

Legalábbis ez Laporta elképzelése. A klubelnök szerint mögötte az áll, hogy elit labdarúgóként szerzett múltja miatt van befolyása a játékosokra. Deco Xavi csapattársa volt amikor a Barça 2006-ban duplázott, és most újra egymás mellett fognak dolgozni. Laporta azt is megerősítette, hogy a brazil távozik a képviseleti ügynökségétől, amikor hivatalba lép.

Kezd tisztulni az új felállás a Barçánál, miután Mateu Alemany és Jordi Cruyff már nem lesz a csapat tagja a nyár végétől. Deco sportigazgatóként tevékenykedik majd, Rafael Yuste (sportigazgató-helyettes), Ferran Olivé (gazdasági tanácsadó) és Enric Masip (az elnök asszisztense) lesznek azok, akiknek Deco beszámol, aki azzal a feladattal érkezik, hogy segítse a csapat fejlődését. A klub hamarosan hivatalosan is megerősítheti Deco hivatalba lépését.

***