Coutinho megkapta az EU-s státuszt

Vasárnap így játszhat Arturo Vidal, Arthur és Malcom is

Pénteken sikeresen lezárult az a folyamat, hogy Philippe Coutinho már ne számítson EU-n kívüli labdarúgónak, és ezt a spanyol hatóságok, valamint a Spanyol Labdarúgó Szövetség is véglegesítették.

Coutinho feltehetően nem kapott portugál útlevelet, amivel a felesége rendelkezik, de az ő révén jogosulttá vált arra, hogy közösségen belüli munkavállalóként tekintsenek rá a spanyol hatóságok és a szövetség is. Maga a folyamat hosszabb volt, mint arra számítani lehetett, de végül két nappal az idei első hivatalos meccs előtt lezárult az ügy.

Ez azt is jelenti, hogy Ernesto Valverdének nem kell azzal foglalkoznia, hogy kivel nem számolna az adott mérkőzésen, most már Arturo Vidal, Arthur és Malcom maradnak csak a keretben, akiknek nem lesz EU-s státuszuk. Ők így mindannyian bevethetők lesznek korlátozás nélkül vasárnap, a Sevilla ellen is, és a későbbiekben is. De más EU-n kívüli játékost nem tud jelen pillanatban igazolni a Barcelona.

Ebbe a sorba tartozna a brazil Marlon is, de ő várhatóan el fogja hagyni a keretet augusztus végéig.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!