Hivatalos: első ízben négyzetrácsos mezben

A híres Eixample kerületet szimbolizálja | Elől a katalán zászló

Az FC Barcelona hétfőn kora este bejelentette, hogy a klubtörténelem során először lesz az egyesület hivatalos meze a hosszanti csíkozás helyett négyzetrácsos alapú. 

A hivatalos oldal kommunikációja alapján a váltást Barcelona Eixample kerülete inspirálta, melyben az épületek szintén négyzetrácsos alapon nyugszanak, és ilyen formában viszonyulnak egymáshoz. Ebben a kerületben tervezett számos világszerte is ismert épületet Antoni Gaudí, akinek a neve az évek során erőteljesen összeforrt a katalán fővárossal.

További újdonság, hogy a katalán zászló ezúttal nem a játékosok hátán lesz megtalálható, hanem a dressz elülső részen közvetlenül a nyak alatt. Ráadásul a zászlót egy V-alakban jelenítették meg a tervezők, ami szintén újításnak számít. Az újdonsült dressz kampányának a szlogenje a „Tehetség sokféle formát ölt” tételmondat, a bevezetését pedig nem csak a klub játékosaival fogja véghezvinni a Nike és az egyesület, hanem a városhoz köthető és Barcelona fejlődéséhez hozzájáruló személyekkel, így például kutatókkal, tudósokkal vagy éppen művészekkel.

Nem csak a négyzetrácsos alap debütál hamarosan a Barça hivatalos mezeként, hanem az is első ízben fog előfordulni, hogy a Barcelona Femení dresszét lehet majd kapni a hivatalos boltokban, utóbbit július első hetétől kezdi el árusítani a klub és az amerikai sportszergyártó cég.