Carles Pérez hosszabbított 2022-ig

A 21 esztendős támadó várhatóan az első keret tagja lesz

A katalánok saját nevelésű játékosa, Carles Pérez pénteken meghosszabbította a szerződését az egyesülettel 2022 nyaráig, aminek köszönhetően minden bizonnyal az első keret teljes értékű tagjává vált. 

Azért az óvatos megfogalmazás, mert a klub hivatalos honlapja erről nem tesz említést, csupán tényszerűen közli a hosszabbítás tényét. A madridi ‘Marca’ viszont egyértelműen kijelenti, hogy az új szerződés értelmében Pérez már az első keret tagjának tekinthető.

A játékos egyébként 2018 nyarán hosszabbított legutoljára 2020-ig, a megállapodás része volt pedig az a kitétel, hogy amennyiben a játékos eljut az első csapattal egy bizonyos meccsszámig, úgy további két esztendővel automatikusan meghosszabbodik a kontraktusa. Szintén a madridi ‘Marca’ információi szerint ettől még három mérkőzés választotta el a feleket, ám a Barça úgy döntött, hogy nem is akarja kivárni ezt a számot, hanem ettől függetlenül sort kerít a labdarúgó magához láncolására.

Amint az ismeretes, Pérez az idei bajnoki szezonban hat találkozóból öt alkalommal pályára is léphetett, kihasználva a támadósort sújtó sérüléshullámot. A debütálására még a tavalyi idény végén került sor az Eibar ellen, az első gólját viszont már idén szerezte az első csapatban a Betis ellen.

Ez egy nap, amikor is nem tudom szavakba önteni az érzéseimet. Ezért dolgoztam gyerekként, erről álmodoztam minden egyes nap. Segíteni szeretnék a csapatnak, és minél több gólt akarok szerezni. Üzenet a fiataloknak? Tudom, hogy néhányan a távozás mellett döntenek, de a többieknek azt tanácsolnám, hogy legyenek türelemmel. Amint azt Ansu és az én esetem is mutatja, a klub megadja a lehetőséget nekünk.

A fenti nyilatkozatot adta a saját nevelésű csatár a klub hivatalos médiumának a papírok szignózása után, melyen jelen volt a sportszakmai vezetés mellett Josep María Bartomeu elnök, Óscar Grau ügyvezető igazgató és Silvio Elías elnökségi tag, aki a professzionális utánpótlásért felel.