Hivatalos: Valdés már nem a ‘Juvenil A’ trénere

A klub vezetőségével való nézeteltérései miatt távozik | Csak nyáron állt munkába

A kapuslegenda Víctor Valdés, aki július végén állt munkába a klubnál és vette át a ‘Juvenil A’ együttesének az irányítását, mindössze két hónap után távozik is a katalán egyesülettől. 

A klub által kiadott közlemény nagyon szűkszavú, és csakis a tényekre hagyatkozik:

Az FC Barcelona tudatta Víctor Valdésszel, hogy a mai naptól kezdődően már nem az ifjúsági ‘A’ együttes trénere, illetve már nem tartozik a klub kötelekébe sem. A helyét Franc Artiga veszi át, aki 2010 óta dolgozik a Masián, és aki eddig a ‘Juvenil B’ csapatát trenírozta.

Konfliktus a vezetőséggel és Kluiverttel

Helyi lapértesülések alapján a terhelt viszonyt az élesítette ki, hogy Valdés összekülönbözött Patrick Kluiverttel, aki a nyár óta az utánpótlás új igazgatója. Ha igazak az információk, úgy a felek nem értettek egyet edzési módszerekben, valamint a csapatösszeállítás terén sem, a vita pedig egészen addig fajult, hogy a hétvégi mérkőzésen már le sem ült a kispadra Valdés, noha hivatalosan még ő volt a csapat edzője.

Hiába volt csupán két hónapja a klubnál Valdés, nagy összhang sosem volt a felek között. A vezetőknek nem tetszett, hogy a tréner nem vett részt a klub edzői számára rendezett vacsorán, illetve a kispadtól való elküldése sem aratott osztatlan sikert a vezetők körében. Mi több, Valdés a szókimondó személyiségéből fakadóan nyíltan kritizálta a klubot, amiért az nem engedélyezi a ‘Juvenil A’ csapatnak, hogy a Johan Cruyff Arénát használja a hazai pályájaként.