Újabb bomba: Koeman nem számol Riqui Puig-dzsal

Szombaton délben hirdette ki a keretét Ronald Koeman az esti, Elche elleni mérkőzésre, és a keret hirdetés névsorában egyetlen nagy meglepetés volt, nem volt a nevezettek között Riqui Puig.

Nem sokkal később a RAC1 katalán rádióállomás közölte azt az információját, hogy ez a döntés nem csak egy meccsre szóló véletlen.  A hírt megerősítette több más spanyol és katalán sajtótermék. A holland vezetőedző az elmúlt hetek edzései és két előkészületi meccs után úgy döntött, hogy nem számol a soron következő idényben a középpályással. Koeman már közölhette a Puig-dzsal, hogy keressen csapatot magának, mert nála nem sok lehetőség jutna neki.

A döntés azért okoz újabb földrengést a Barcelona háza táján, mert Puig egyértelműen az elmúlt évek legtehetségesebbnek tartott saját nevelésű játékosa, középpályásként különösen. Nagyon sokat remélt tőle mind a klub vezetése, mind a közönség, és pont az elmúlt idény hajrájában kapott annyi lehetőséget, hogy tulajdonképpen beküzdötte magát az első csapatba. Egyre többet és jól játszott, új lendületet, új színt tudott hozni a Barcelona játékába.

Ehhez képest hidegzuhany most, hogy amikor végre eljutott az első csapathoz a játékos, az új vezetőedző nem számol vele.

A döntésben szerepe lehet annak is, hogy a Koeman által preferált 4-2-3-1-es játékrendszer nem kedvez egy olyan középpályásnak, aki leginkább egy olyan poszton érzi jól magát, amit éveken át Andrés Iniesta játszott, és amilyen poszt nincs ebben a játékrendszerben.

Amennyiben a Barcelona kölcsönadná vagy eladná a játékost, fontos lesz látni, hogy visszavásárlási opciót megtart-e a maga számára a jövőre nézve.

barcelona maszk