Egy hét sincs a bajnoki rajtig: kemény hajrá Koemantól

Az idei előszezon rövidebb volt a szokásosnál, nem csak időben, meccsek számában is jóval kevesebb jutott a játékosoknak és az edzőknek. Talán ezért hajtja meg az utolsó hetet is nagyon Ronald Koeman.

Mivel egy hét sincs már az első meccsig, ilyenkor már szokás, hogy lazítsanak az edzők a tréning intenzitásán. De Ronald Koeman ezt csak finoman fogja megvalósítani, mert hogy kevés pihenő jut a játékosoknak erre a hétre is. Hétfőn már volt edzés, és kedden délelőtt és délután is lesz tréning. Dupla edzést ritkán szoktak tartani néhány napra az éles terheléstől.

Ezt követően szerdán csak délelőtt lesz foglalkozás, és a szabad délután mellett a csütörtököt egész napra megkapják pihenőként a játékosok. Pénteken újra délelőtt lesz edzés, ráadásul ez újfent egy keményebb, nagyobb terhelést ígérő munka lenne, amit szombaton már inkább egy taktikai fókuszú edzés követ.

A Barcelona vasárnap este 21.00-tól játszik a Villarreal ellen hazai pályán, de Koeman tartani fog edzést vasárnap délelőtt is. Ez inkább átmozgató jellegű edzés lesz, aminek célja az is, hogy frissítse kicsit Messiéket a bajnoki rajt előtt.

Az biztos, hogy nem fognak unatkozni a játékosok az első bajnoki meccsig, az már inkább kérdés, hogy mennyire lesznek élesek, egy nem könnyű mérkőzésen.

fc barcelona maszk