A Barça a Fradi ellen kezd a BL-ben

Az UEFA pénteken este hozta nyilvánosságra a Bajnokok Ligája csoportkörének a pontos menetrendjét, így a Barcelona mérkőzéseit is. A katalán csapat éppen a Ferencvárossal kezd majd október 20-án, a Camp Nouban.

A magyar bajnok tehát nem kis feladattal indul, a Camp Nouban azonnal „nagy medencébe kerülnek” az európai labdarúgásban a játékosok, de bizonyosan nagy örömmel láthatja majd mindenki, hogy kifuthat egy magyar csapat arra a gyepre, amelyen Messi játszik hétről hétre.

A második játéknapon a Barcelona Torinóba látogat, ez lesz a gránátvörös-kékek talán legnehezebb mérkőzése, ahol talán nem is ők lesznek az esélyesek a győzelemre. Ugyanekkor a Fradi a Dinamo Kijevet látja majd vendégül Budapesten.

A harmadik játéknapon a Barça ismét hazai környezetben lép pályára, a Dinamo Kijev ellen, majd ezt követően már november végén utazik Ukrajnába, ami a feltételezhető hideg idő miatt nem a szép élményekről fog szólni. December 2-án, az ötödik játéknapon látogat majd Budapestre az FC Barcelona, várhatóan ezt a meccset már a Puskás Arénában fogják megrendezni. Végül december 8-án, a Barça – Juventus meccsel zárul a csoportkör a katalán együttesnek.

A Bajnokok Ligája G csoportjának menetrendje

1. játéknap –  Október 20. kedd

FC Barcelona – Ferencváros
Dinamo Kijev – Juventus

2. játéknap –  Október 28. szerda

Juventus – FC Barcelona
Ferencváros – Dinamo Kijev

3. játéknap –  November 4. szerda

FC Barcelona – Dinamo Kijev
Ferencváros – Juventus

4. játéknap –  November 24. kedd

Dinamo  Kijev – FC Barcelona
Juventus – Ferencváros

5. játéknap –  December 2. szerda

Ferencváros – FC Barcelona (21.00)
Juventus – Dinamo Kijev

6. játéknap –  December 8. kedd

FC Barcelona – Juventus
Dinamo Kijev – Ferencváros

barcelona maszk