Xavi és Messi is megkapják a Dream Team Aranylabdát

A ‘France Football’ hétfőn jelentette be azokat a neveket, akiket megválasztott minden idők legjobb játékosainak úgy, hogy ők egy csapatot alkotnak.

Az álomcsapat minden tagja ugyanúgy Aranylabdát kap, mint azok, akik egyéni szinten megnyerték az Aranylabdát valamikor pályafutásuk során, de ez természetesen annyiból más, hogy ez a Dream Team Aranylabdája.

A tizenegy játékost nem posztoktól függetlenül, hanem posztokra válogatták a France Footballnál, tehát nem lehetett csak támadókat a csapatba tenni, hanem egy 3-4-3-as játékrendszert kellett megtölteni játékosokkal.

A felsorolásban magyar játékos nem kapott helyett, a Barcelonából azonban többen is. Ketten olyanok, akik egyben a Barça legendái is, és ketten olyanok, akik pályafutásuk során a Barcelonában is játszottak.

Utóbbiak Ronaldo Nazario, aki a Barcelonában vált sztárrá, de a klubnál csak egy szezont töltött, illetve nemrégiben elhunyt Diego Maradona, aki két szezont húzott le Katalóniában.

Akikre tulajdonképpen sajátjaként tekinthet a Barça ők Xavi Hernández és Lionel Messi, akik nem csak legendái a klubnak, hanem saját nevelésű játékosai is, tehát a La Masíáról jutottak el oda, hogy minden idők legjobb csapatában helyet kaphassanak. Xavi hivatalosan védekező középpályásként, Messi pedig jobb oldali támadóként került be a csapatba. Xaviról el kell mondani azt is, hogy ő az egyedüli spanyol játékos a France Football álomcsapatában.

Az álomcsapat így néz ki:

Kapus: Lev Jasin

Védők: Cafú, Franz Beckenbauer, Paolo Maldini

Védekező középpályások: Xavi Hernández, Lothar Matthäus

Támadó középpályások: Diego Maradona, Pelé

Támadók: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo és Ronaldo Nazario.