Már csak 5+1 Barça-játékos maradt a VB-n

A Barcelona-szimpatizánsai, akik követik a VB eseményeit, bizonyára tudják, hogy már csak két holland, két francia és egy brazil Barça-játékos maradt versenyben a világbajnokságon. Hogy ki a plusz egy, az kiderül a cikkből, annyit előre elárulhatunk, hogy ő is brazil.

De Jong, Memphis, Raphinha, Kounde és Dembélé még abban reménykednek, hogy felemelhetik a trófeát Katarban. Már csak ők Barcelona megmaradt képviselői, akik csapataikkal még érdekeltek a negyeddöntőben.

A Barça történelmi rekordot döntött meg azzal, hogy a legtöbb futballistával járult hozzá a világbajnokság megrendezéséhez, tizenhét játékos utazott el Katarba. A legnagyobb számban természetesen a spanyol színekben versenyeztek, de ők nyolcan elbukták a Marokkó elleni nyolcaddöntő tizenegyespárbaját.

Akik már nincsenek a Közel-Keleten: Dánia (Christensen), Németország (Ter Stegen), Uruguay (Araujo), Lengyelország (Lewandowski) és Spanyolország (Eric Garcia, Jordi Alba, Balde, Busquets, Pedri, Gavi, Ferran Torres és Ansu Fati).

A Katarban még érdekelt futballisták, és eddigi játékperceik: Memphis (Hollandia, 222’), Frenkie de Jong (Hollandia, 339’), Koundé (Franciaország, 181’), Dembélé (Franciaország, 239’) Raphinha (Brazília, 261’).

A holland középpályás, De Jong nemcsak a játékpercekkel emelkedik ki, eddig egy gól és egy gólpassz van a neve mellett. A másik hollandnak, Memphisnek az Egyesült Államok ellen volt egy találata. Dembélé a maga részéről két gólpasszával járult hozzá a francia sikerekhez.

Most már felfedhetjük, ki a plusz egy a címben. Dani Alves a megnyert nyolcaddöntő után köszönetet mondott a Barcelonának, amiért engedte, hogy a Barça B-vel edzhessen a katari VB előtt.

A brazil jobbhátvéd a legutóbbi két meccsen játszott a világbajnokságon (117’), ezt a találkozót annak köszönhette, hogy a Barcelona megengedte, hogy a második csapattal együtt tréningezzen: „Ott edzettem, és nagyon hálás vagyok azért.

Alvesnek köszönő szavai voltak a Barça B edzőjéhez is: „Hálás vagyok Rafának (Marquez – a szerk.) és az edzői stábjának, hogy fogadtak. Joan elnöknek (Laporta – a szerk.) is, aki megnyitotta előttem az ajtót. Köszönöm.

December 9-től folytatódik a küzdelem a VB-n, a negyeddöntő első mérkőzése Hollandia-Argentína lesz. Frenkie de Jong és Messi ismét találkoznak, de most eltérő mezben futnak ki a pályára.