Xavi búcsúzik: „Soha nem könnyű elhagyni életed klubját, de én nagy büszkeséggel teszem ezt”

"Csak a legjobbat akarom életem klubjának, amelynek mindig a rendelkezésére fogok állni." - írta.

Xavi élete egyik legnehezebb napját éli. Joan Laporta péntek délben hivatalosan is közölte vele, hogy kirúgják és a következő szezonban már nem ő vezeti a csapat projektjét. A klub legendája a közösségi médiában közzétett posztjában kívánt elbúcsúzni a Barcelona-családtól, amelyben köszönetét fejezte ki az egész klubnak, beleértve az elnököt is.

Xavi búcsúja:

„Kedves Culék!

Vasárnap véget ér az időm a Barça kispadján. Soha nem könnyű elhagyni életed klubját, de én nagy büszkeséggel teszem ezt, két és fél év után egy olyan öltöző élén, amely olyan volt számomra, mint egy második család.

Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását és szeretetét, akik mindig mellettem álltak, és akik mindig ugyanazt a megbecsülést mutatták irántam, mint amikor még futballista voltam. Vasárnaptól kezdve én is már csak egy Culé leszek a lelátón, akár most az Estadi Olímpicban, akár néhány hónap múlva a Camp Nouban, mert mielőtt játékos vagy edző lennék, Barça-szurkoló vagyok, és csak a legjobbat akarom életem klubjának, amelynek mindig a rendelkezésére fogok állni.

Fantasztikus játékosokkal és látványos stábbal dolgozhattam együtt. Mindannyiuknak köszönhetően elértük a kitűzött céljainkat, ami az elmúlt szezonban egy bajnoki címmel és egy Szuperkupával tetőzött. Ebben a szezonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, de mindent beleadtunk, és segítettünk a La Masiából érkező fiatal játékosok új generációjának felnőni, akik mindannyiunkat, a Culékat is izgalomba hozták.

Köszönöm szépen mindenkinek. A szurkolóknak, a játékosoknak, a stábnak, a klub alkalmazottainak, az elnöknek, az igazgatótanácsnak, a vezetőknek, a médiának és mindenkinek, akivel az elmúlt két és fél szezonban közös volt az utunk.

A legjobbakat kívánom a klubnak, amely közel áll a szívemhez.

Éljen sokáig a Barça”

A Barça jelenlegi edzője a következő két sajtótájékoztatón ismét elbúcsúzhat. Szombaton a Sevilla elleni mérkőzés előtt a Sánchez Pizjuánban, vasárnap pedig ismét az andalúziai stadionból szól majd a médiához, utoljára a távozása előtt.

***