Eto’o: „Xavi? Ha nem a Barça kispadján köt ki, megölöm!”

A kameruni visszavonult | Átbeszélt aktualitások: Griezmann, Ansu Fati vagy éppen Víctor Valdés

A klubtörténelem egyik legjobb támadója, Samuel Eto’o a visszavonulása alkalmából interjút adott a ‘SER Catalunya’ rádiócsatornának, ahol a ‘Que t’hi jugues’ nevet viselő műsorban számos témát és aktualitást érintett. Az interjú azon részét, melyben az afrikai csatár a Katalóniába igazolásáról beszél, egy külön anyagban fedtük le. 

„A Barcelonában csodálatos éveket húztam le, ugyanakkor sokszor kritizáltak is. Az egyik nap egy korábbi játékostársammal végig vettük azokat a gyomrosokat, amiket kaptam az évek során. Ugyanakkor ezek a negatív élmények arra sarkalltak, hogy még keményebben dolgozzak, vagyis végül jobbá tettek.”

 

 

Xavi Hernández

„Xavi a főnök mind Katarban, mind Spanyolországban. Egy zseni. Ha nem köt ki a Barça kispadján, meg fogom ölni!”

Andrés Iniesta

A párizsi fináléban (2006-os BL-döntő, 2-1 az Arsenal ellen – a szerk.) úgy játszott, mint Maradona, Messi és Cristiano együttesen. Már mondtam korábban is: ő volt a legjobb labdarúgó, akivel együtt tudtam edzeni. Akkoriban furcsállták az emberek, hogy nem Ronaldinho vagy Messi nevét mondom, az idő viszont engem igazolt. Sosem helyezték őt egy polcra Messivel és Cristiano Ronaldóval, ám ő is és Xavi is ugyanazon a szinten vannak, mint az előbbi két játékos.”

Víctor Valdés

„A média mindig is nagyon igazságtalanul bánt vele. Minden idényben a legjobb játékosunk volt: miközben mindenki a keretből gólokat lőtt, ő megmentette a hátsónkat a fontos meccseken, és 4-5 olyan védése is volt, amivel életben tartott minket.”

Ansu Fati

Amit jelen pillanatban tapasztalhatunk a játéka kapcsán, azt talán még Isten sem látta előre. Nagyon jó játékos. Nem csak két golyója van, hanem rögtön négy is… A legjobbakat kívánom neki, illetve azt, hogy kerüljék el a sérülések. Csupán a sérülések tudják ugyanis feltartóztatni.”

Griezmann

A világ legjobb klubjában van. Még csak most illeszkedik be, de a legjobbak között mindig működik az összjáték. A Barçában játszani olyan, mintha egy pohár minőségi bort kortyolnál: ki kell élvezned. Remélem, hogy sikerül majd neki.”

A római BL-döntőn látható gólöröme

„Azt akartam ezzel üzenni, hogy néger vagyok, és csupán a bőrszínem miatt nem beszélnek rólam. Az egyetlen voltam a két csapatban, aki szerzett már gólt egy Bajnokok Ligája-döntőben, mégsem beszéltek rólam a találkozó előtt. Szó volt Cristiano Ronaldóról, illetve beszéltek még Messi fiacskámról, aki ekkor még a teljes kibontakozása előtt állt… Én voltam ugyanakkor az a játékos, aki lőtt már gólt egy ilyen kaliberű meccsen. Majd megint lőttem ugye egyet Rómában.”

A rasszizmus ellen

„Nagyon szomorú pillanatokat éltem át a karrierem során a pályákon, és az a baj, hogy ezek folyamatosan megismétlődnek. Arra kérek mindenkit, hogy segítsetek eltüntetni ezt a jelenséget a futballból. Sárga, néger, narancs… végső soron mindannyian ugyanolyanok vagyunk, és ezt kell megértetni a fiataljainkkal. Először lemajmoznak, majd a stadionon kívül arra kérnek, hogy csinálj egy képet velük.. persze, végül egy majommal állnak össze egy képre!”