Őszintén? Akkoriban elgondolkodtam a távozáson – interjú l. rész

A válogatott szünetben adott interjút a RAC1 Rádiónak

Lionel Messi három hónapos eltiltását tölti a válogatottnál, így nem utazott el a válogatott összetartására és nem lép pályára a németek ellen. Ezt a pihenőt többek között arra használta a Barcelona sztárja, hogy egy terjedelmesebb interjút adjon a RAC1 rádiócsatornának. Messi beszélt Barçát érintő kérdésekről, de sok magánéleti és személyes témáról is mesélt.

Messi az Isten

„Nem szeretem ha ezt mondják. Tudom, hogy tiszteletből és elismerésként teszik, de ez túlzás. Főleg a gyerekeim számára, akik mindenre figyelnek és mindent megismételnek. Ha azt hallják, hogy Isten, azt mondják Leo Messi.”

Ricky Rubio meditál

„Én nem teszek ilyesmit. Sok mindent magamba zárok és csak a legszűkebb körnek mondom el a kétségeimet. Számomra az a legfontosabb, hogy arra koncentráljak, amit szeretek, nem szeretek azokkal a dolgokkal foglalkozni, amik a profi focit körülveszik.”

A gyerekek

„Thiagonak vannak igazi barátai, akik kezdik megtudni, hogy az apja kicsoda és mivel foglalkozik, de igaz barátok, Thiago pedig rendkívül okos gyerek, tud különbséget tenni a dolgok között.”

Otthonülős típus

„Igen, jobban szeretem otthon tölteni a szabadidőmet, de gyerekeim rám erőltetik, hogy kimozduljak.”

Sorozatok?

„Igen, szoktunk sorozatokat nézni, Antonela nagy rajongó. Mikor a gyerekek alszanak és van időnk szoktunk sorozatokat nézni. Most is van néhány, amit követünk.”

Például

„Most a ’Marginal’ című argentin sorozatot nézzük.”

Videójátékok

„Régebb sokat játszottam, aztán abbahagytam. Mostanában, ha Thiago játszik és hív, hogy csatlakozzak, akkor szoktam játszani.”

Otthoni élet

„Voltak időszakok, amikor a külső körülmények miatt mindig fáradt és kimerült voltam, de ilyen mindenkivel előfordul. Különösen 2013-tól voltak ilyen periódusaim, akkor kezdődött a probléma az adóhatósággal. Nehéz időszak volt számomra és a családom számára is, mert az emberek nem tudták, mi az igazság, egyes újságok csak megerősítették őket ebben.”

Azok a bizonyos problémák

„Tudjátok mi történt. Én voltam az első, akit ilyen ügyben elővettek, ezért példát akartak statuálni. Nehéz időszak volt, nagyon örülök, hogy a gyerekeim még kicsit voltak és nem hallottak erről az egészről.”

Elhagyni Barcelonát

„Őszintén? Akkoriban elgondolkodtam a távozáson. Nem a Barça miatt, hanem nem akartam Spanyolországban maradni. Rosszul bántak velem, és nem akartam itt maradni. Érdeklődők voltak, de hivatalos ajánlat nem érkezett, mert mindenki tudtam, hogy igazából maradni akarok.

Sokáig Barcelonában

„Természetesen igen. Az a tervem, hogy hosszú ideig itt maradok. Mindig is ez volt, és ez nem változott.”

Hosszabbítás

„Még nincs semmi konkrétum, édesapám kezeli az ügyeimet és még nem mondott semmit.”

A Barçából fog visszavonulni

„Egyre tisztább számomra, hogy innen fogok visszavonulni. Miattam, a klub miatt és a családom miatt is. Nagyon jól érezzük magunkat itt, a gyerekeimnek itt vannak a barátai, nem akarom, hogy ez megváltozzon. Nekem át kellett élnem azt, hogy idegen helyre költöztem, nem akarom, hogy ők is átéljék ugyanezt. Úgy gondolom itt maradhatunk életünk végéig, nem csak addig amíg a pályafutásom tart.”

Játszani a Newell’s-ben

„Mindig is álmodtam arról, hogy pályára lépek a Newell’s színeiben az argentin bajnokságban, ami rendkívül különleges, de a családomra jobban kell gondoljak, mint saját magamra.

Fizikai állapot

„Még nem vagyok 100%-os fizikai állapotban, a Sevilla elleni volt a második meccsem a szezonban, amit végigjátszottam. Elfáradtam, de szép lassan javul az állapotom.”

Griezmann

„Nem egyszerű a Barçában játszani. Annak, aki nem ebben a filozófiában nőtt fel időbe telik alkalmazkodni, bármilyen jó játékos is. Griezmann egy másik filozófiával játszó csapattól érkezett, idő kell neki, amíg megszokja ezt a stílust, de meg fogja, mert egy rendkívül intelligens és jó játékos.”

Nem akarta Griezmann-t

„Ez hazugság. Már elmondtam, hogy ő az egyik legjobb játékos a világon és nagyon örülök, hogy csatlakozott hozzánk.”

Neymart akarta

„Őt is azért szerettem volna, ha visszatér, mert ő is a világ egyik legjobbja. Más stílusú játékos, de nagyszerű. Új opciókat nyújtott volna nekünk, amivel sikeresebbek lehettünk volna, de megértem azt is, ahogy mások látják őt a távozása után. Sportszakmailag viszont jó döntés lett volna.”

Neymarról mondott szavak a ’Sport’-ban (Messi azt nyilatkozta, hogy nem biztos, hogy a klubvezetés tényleg mindent megtett Neymar megszerzéséért-szerk)

„Nem azért mondtam, hogy vitát indítsak el. Nem tudom, hogy mit tett meg a klub, nem voltam ott. Annyit tudok, amennyit Neymarral beszéltem, többet nem.”

Neymar sajnálja, hogy távozott

„Azt hiszem. Ahogy ismerem, szerintem belátta, hogy rossz döntést hozott.”

Madridi színekben

„Igen, azt hittem, ha nem jön hozzánk, akkor a Realhoz igazol, mert nagyon szeretett volna távozni és abban reménykedett, hogy Florentino elintézi valahogy. Nem zárom ki, hogy jövőre visszatérjen hozzánk, de azt sem, hogy Madridban köt ki.”

Valverde

„Ahogy már elmondtam, a Liverpool elleni kiesés a mi hibánk volt. Nem történhetett volna meg, főleg a római vereség után, de leblokkoltunk és a dolgok egyből rosszabbra fordultak. Örülök, mint ahogy az egész öltöző örül, hogy ő maradt az edzőnk, egységeseknek kell maradjunk.”

Kevés BL győzelem

„Elszalasztottunk néhány lehetőséget, nyerhettünk volna több Bajnokok Ligáját is. Sajnos régóta nem nyertük meg azt a sorozatot.”

Számít-e arra, hogy megnyeri az Aranylabdát?

„Nem tudom. Nem esne rosszul, ha megnyerném, főleg a gyerekeim miatt, de számomra nem az egyéni díjak a legfontosabbak. Az nagyobb csalódás lenne, ha nem nyernénk meg a BL-t.”

folytatás következik