Őszintén? Akkoriban elgondolkodtam a távozáson – interjú ll. rész

A válogatott szünetben adott interjút a RAC1 Rádiónak

Lionel Messi három hónapos eltiltását tölti a válogatottnál, így nem utazott el a válogatott összetartására és nem lép pályára a németek ellen. Ezt a pihenőt többek között arra használta a Barcelona sztárja, hogy egy terjedelmesebb interjút adjon a RAC1 rádiócsatornának. Messi beszélt Barçát érintő kérdésekről, de sok magánéleti és személyes témáról is mesélt.

Piqué

„Geri nagyon nyílt és intelligens ember. Mindig elmondja, amit gondol és nem fél a következményektől. Őszintén kimondja a véleményét, emellett vidám és vicces személyiség.”

Messi a főnök

„Természetesen nem így van. Sokszor olvasni olyat, hogy én döntöm el, hogy kik érkeznek, kik távoznak és ki az edző. Természetesen nem igaz, de már hozzászoktam, tudom, hogyan kezeljem.”

Mióta nem beszélt Bartomeuval

„A Liverpool elleni vereség óta, de nincs közöttünk ellentét.”

Néha kikérik a csapat véleményét

„Igen, megkérdeztek miket Griezmann és Neymar ügyét illetően. Mi elmondtuk mit gondolunk, mi jó a csapatnak, de nem mi hoztuk meg a döntéseket.”

Mateu Lahoz

„Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, amikor azt mondtam, hogy Dembélé nem beszél spanyolul. Azt mondtam neki, hogy néha kicsit nehezen fejezi ki magát, nem mindig jönnek könnyen a szájára a spanyol mondatok. Időnként nehéz számára megszólalni, annak ellenére, hogy mindent ért, de megérteti magát velünk.”

VAR

„Örülök a VAR-nak, és támogatom a rendszert. Sok kétes eset van a fociban, segít egy részét tisztán látni, de nem mindig használják jól.”

Váltás Xavi és Iniesta után

„Egyértelmű volt, hogy nem lesz egyszerű. Mind a ketten pótolhatatlanok. 90%-os labdabirtoklásunk volt és mindig 5 másodperc alatt visszaszereztük a játékszert. Jó játékosaink vannak, de tudtuk, hogy nehéz lesz az utánuk keletkező űrt betölteni. A játékunk is ezért változott, mert azelőtt mindent ők irányítottak.”

Xavi, mint edző

„Véleményem szerint vissza fog térni a Barçához edzőként, de csak akkor, amikor úgy érzi készen áll rá. Tanul és készül. Szerintem nagyon hasonló lesz Guardiolához, de nem tudom, hogy én itt leszek-e még, hogy ezt játékosként megtapasztaljam.”

A visszavonulás időpontja

„Minden évben kielemzem magam, hogy képes vagyok-e még a folytatásra. Ha megfelelő állapotban érzem magam, akkor harcolni akarok a címekért.”

Víctor Valdés

„Nagyon meglepett a távozása. Nem tudok sok mindent mondani az üggyel kapcsolatban. Sok hírt olvastam róla és nagyon váratlanul ért, hogy így alakult ez az ügy.”

A legjobb Messi

„Minden évben próbálom felülmúlni az előző szezonban nyújtott teljesítményem. Habár a Guardiola éra csodálatos volt, úgy érzem azóta is sokat fejlődtem.”

Karrierje legszebb pillanata

„Nehéz kérdés, mert szerencsére sok nagyszerű pillanata volt a pályafutásomnak, de Guardiola időszaka minden szempontból nagyszerű volt.”

A legrosszabb időszak

„Ahogy már említettem 2013/2014-es időszak. Azután elutaztam Argentínába feltöltődni.”

A legkeményebb védelem

„Nehéz egyet kiválasztani, sok kemény ellenfél ellen léptünk pályára. Az angol védelmek ellen mindig nehéz volt játszani, de nem emelnék ki egyet.”

A legerősebb ellenfél

„A spanyolok. Játszottunk ellenük a 2010-es világbajnokság előtt egy felkészülési meccset az Atletico pályáján, még Diego Maradona vezetésével.”

Legjobb meccs

„A Real elleni BL elődöntő , amit 2-0-ra megnyertük.”

Kedvenc gól

„A római, amivel megnyertük a Bajnokok Ligáját.”

Legjobb edző

„Guardiola. Ő volt a legjobb, de Luis Enrique is majdnem olyan jó volt.”

Cristiano Ronaldo

„Örültem volna ha Spanyolországban folytatja. Nagy plusz adott a ligának, élvezetes párharcokat vívtunk a Clásicókon.”

Real Madrid

„Természetes, hogy megérzik Cristiano távozását, mindegyik csapat megérezné egy ilyen játékos távozását, de jó játékosaik vannak, ki fogják heverni.”

Harc az Aranylabdákért

„Nem vettem észre, hogy különösebb harc lenne értük.”

Otthoni múzeum

„Megvan minden. Díjak, labdák, minden.”

Fiatalkori interjúk

„Nagyon nehezemre estek, de még most sem a legkönnyebb, nem érzem magam kényelmesen, habár ahogy idősödtem lazább lettem.”

Kapitányság

„Nem jelent extra nyomást. A kapitányság egy szép felelősség és büszkeséggel tölt el.”

Nem beszél katalánul

„Sosem beszéltem katalán, mindig spanyolul beszélek. A gyerekeim viszont tökéletesen beszélnek katalánul.”

Szent Jordi Kereszt

„Nagyon megtisztelő kitüntetés számomra. Sok egyéni díjat nyertem, de ez különleges, amiatt amit jelent számomra. Többet éltem Barcelonában, mint Argentínában, a gyerekeim katalánok, Mateo szeptember 11-én született (Katalónia nemzeti ünnepe szeptember 11-én van-szerk).”

Mateo, a szörnyeteg

„Igen, ez így van. Nehezen bírunk vele. Aki eltölt vele 5 percet rájön, hogy nagy kópé.”